تشخیص کبد چرب با آزمایش خون یا سونوگرافی

کبدچرب یکی از بیماری های شایع عصر حاضر است، بنابراین تغییر رژیم غذایی و تغذیه مناسب برای درمان کبد چرب در کنار ورزش های هوازی ضروری است. بیماری کبد چرب یکی از بیماری های خاموش عصر مدرنیته است که به دلیل سبک نادرست زندگی شیوع پیدا کرده است. این بیماری زمانی اتفاق می افتد که چربی در کبد تجمع پیدا کرده باشد. یکی از مهم ترین فاکتور هایی که به درمان کبد چرب کمک می کند، رعایت اصول تغذیه است.

پک vip چاقی صورت ادعا می کنند که می توانند به افراد در افزایش وزن و چاق شدن صورت کمک کنند. این پک ها معمولاً شامل ترکیبی از محصولات گیاهی، مکمل های غذایی و کرم ها یا لوسیون ها هستند.

انواع کبد چرب

وی افزود: این بیماری دارای 4 مرحله است که از گرید 1 تا 4 شامل کبد چرب گرید 1 (کبد چرب ساده)، کبد چرب گرید 2 (استیو هپاتیت)، کبد چرب گرید 3 (فیبروز کبدی) و کبد چرب گرید 4 (سیروز کبدی) طبقه بندی می شود. وقتی بیماری کبد چرب به مرحله بالا برسد دیگر قابل ترمیم نیست، پس بهتر است به موقع به دنبال درمان باشیم و برای خود جای کاشکی باقی نگذاریم. زیرا فیبروز کبدی یک مسیر غیرقابل برگشت است و بافت آن قابل ترمیم نیست.

این متخصص تغذیه به سبک زندگی امروزی اشاره کرد و افزود: کبد چرب مربوط به زندگی شهری و شهرنشینی است. به دلیل تغییر سبک زندگی، اعم از بی تحرکی، افزایش استرس و اضطراب و مصرف الکل… این بیماری شیوع پیدا کرده است. در تمام دنیا ما با دو نوع کبد چرب رو به رو هستیم؛ یکی کبد چرب الکلی که به علت مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود و دیگری کبد چرب غیر الکلی که ارتباطی با مصرف الکل ندارد.

مصرف الکل در بلوک غربی و اروپا بیشتر است، اما در کشور های اسلامی این موضوع صدق نمی کند و پس حیطه ما در این گفتگو بیشتر درباره کبد چرب غیرالکلی خواهد بود که در کشور ما بیشتر صدق می کند.

رضای ادامه داد: کبد چرب در کشور ما بیشتر به سبک زندگی ناسالم برمی گردد به طوری که 30 درصد افراد بالغ ایرانی درجاتی از کبد چرب را دارند. درجات پایین تر کبد چرب با رژیم غذایی مناسب و تغییر سبک زندگی قابل درمان است. ما می توانیم با افزایش ورزش و تحرک در کنار رژیم غذایی به کاهش وزن خود و به تبع تجمع چربی در بدن کمک کنیم.

وقتی وزن کم شود یقینا خروج چربی از کبد بهتر انجام خواهد شد، زیرا کبد چرب حاصل پرخوری و چاقی درکنار بی تحرکی است. از طرفی برخی دارو ها و بیماری ها هم می تواند فرد را مستعد کبد چرب کند، اما ما در اینجا درباره کبد چرب ناشی از تغذیه و چاقی متمرکز خواهیم شد.

وی با اشاره به اینکه ما به یک دلیل دچار کبد چرب نمی شویم پس با یک راهکار هم درمان نمی شویم و باید این موضوع را بپذیریم، ادامه داد: وراثت و ژنتیک، رفتار های تغذیه ای، محیط و بی تحرکی و … همه این ها ممکن است دلیل ابتلای ما به کبد چرب باشد.

درمان کبد چرب

این متخصص تغذیه افزود: یکی از درمان های اساسی کبد چرب، افزایش ورزش های هوازی و تحرک است تا متابولیسم و سوخت و ساز را بالا ببرد. این کار به بهبود سوخت و ساز چربی ها و کاهش وزن و درمان کبد چرب کمک می کند.

رضایی به چگونگی داشتن رژیم غذایی مناسب هم اشاره کرد و افزود: در بحث تغذیه هم هر نوع افزایش کالری اعم از قند، چربی، پروتیین و… سبب می شود تا به راحتی بدن تبدیل به محلی برای ذخایر چربی شود. بدن هوشمند است؛ با اضافه کردن این ذخایر اگر نتواند متابولیسم لازم را داشته باشد در نهایت آن ها را به شکل ذخایر چربی در بافت ها و ارگان ها برای روز مبادا پس انداز می کند و همین عاملی برای ابتلا به کبد چرب می شود.

وی گفت: بنابراین در کبد چرب غیرالکلی متهم ردیف اول افزایش کالری دریافتی است. پس به تبع ما باید به دنبال کاهش دریافت کالری با رژیم های غذایی کم کالری باشیم تا بدن را مجبور به استفاده از ذخایر چربی و عقب نشینی کبد چرب کنیم.

چربی ها و پروتیین های مناسب برای کبد چرب

این متخصص تغذیه به مصرف چربی ها نیز اشاره کرده و افزود: بعد از محدودیت قند های ساده نوبت به محدودیت در مصرف چربی های اشباع می رسد؛ اعم از حیوانی و گیاهی. منظور ما از چربی های اشباع آن دسته از چربی های حیوانی و گیاهی است که در دمای اتاق معمولا جامد هستند.

ما باید مصرف این دسته از چربی ها را به صورت جدی محدود کنیم. معمولا به مبتلایان کبد چرب و افراد عادی مصرف چربی های غیراشباع که منبع امگا3 مانند روغن ماهی، بذرکتان، خرفه، سویا، … و امگا9 مانند روغن زیتون هستند را توصیه می کنیم. این ها بهترین جایگزین برای روغن های اشباع شده هستند و به درمان کبد چرب کمک می کنند. گردو، بادام، فندق، و در کل دانه ها و مغز هایی که هیدروژنه و فراوری شده نباشند، نیز مناسبند.

رضایی ادامه داد: همچنین در بین منابع پروتیین هم پروتیین های گیاهی که فیبر فراوان و چربی غیراشباع دارند توصیه می شوند. ولی پروتیین های حیوانی معمولا چربی های اشباع شده دارند که توصیه نمی شوند؛ مانند انواع گوشت های قرمز؛ بنابراین مصرف پروتیین های گیاهی و بکر مثل سویا، حبوبات، آجیل ها و دانه ها و مغز ها به خاطر فیبر فراوان و چربی های غیراشباع بیشتر توصیه می شود.پک ترک اعتیاد ویژه شاغلین  از لحاظ پزشکی تایید شده می باشد

این متخصص تغذیه گفت: بهتر است قند، شکر، مربا و حتی آبمیوه خانگی را محدود کنیم. وقتی یک میوه را کامل می خوریم مواد فیبری آن عین جارو مواد مضر را از روده ها بیرون می ریزد و دفع می کند. ایرانی ها مواد قندی زیادی استفاده می کنند؛ مثل شربت، نوشابه، انواع آبمیوه و… که بدترین نوع تغذیه است.

اگر ما قند را از طریق میوه دریافت کنیم خیلی به مشکل بر نمی خوریم. اما مثلا همین قند را از ترکیب چند میوه به صورت آبمیوه دریافت کنیم مضر است. زیرا قند زیادی دارد، در حالی که مصرف یک دانه میوه هم وقت می برد و هم به میزان کافی قند را به بدن می رساند. این در حالی است که آبمیوه راحت الحلقوم است و، چون خیلی سریع آن را می نوشیم متوجه حجم قندی که وارد بدن می کنیم نمی شویم.

زیان مواد غذایی فراوری شده برای مبتلایان به کبدچرب

رضایی به ضرر غذا های کارخانه ای نیز اشاره کرد و گفت: غذا های کارخانه ای و فراوری شده نمک دارند. انواع آبمیوه های بسته بندی شده، رب، بستنی، پنیر، تن ماهی و… همگی نمک دارند. کسی که سوسیس و کالباس، پیتزا، آجیل شور فراوری و… می خورد ناخودآگاه بعدش هوس شیرینی می کند. پس نمک هم برای مبتلایان به کبد چرب ضرر دارد.

هر غذایی که از کارخانه بیرون بیاید نمک و سدیم دارد. درست است که سدیم به تنهایی نگهدارنده است و مانع رشد باکتری می شود، اما در بدن ما وسوسه میل به شیرینی ایجاد می کند و بسیار مضر است. پس نمک هم در کنار قند ها باید محدود شود؛ در کل تا اینجا گفتیم که غذای چرب و نرم و شور سم است.

وی افزود: نکته مهمی که سبب می شود چربی ها را از بدنمان کم کنیم کولین است. کولین یک ترکیب شبه ویتامینه است. کولین برای متابولیسم و سوخت و ساز چربی لازم است و اگر مقدار کولین در بدن شما خیلی کم باشد، چربی اضافی در کبد جمع می شود. همچنین حافظه را هم تقویت می کند.

کولین چیست؟

رضایی به منابع دریافت کولین نیز اشاره کرد و افزود: موادی که غنی از کولین هستند شامل زرده تخم مرغ، دل و جگر گاو، گل کلم، خیار و بادام زمینی و… است. برخی گمان می کنند تخم مرغ برای کبد چرب مضر است و این یک باور غلط تغذیه ای است. ترکیب اسفناج و تخم مرغ بسیار برای کبد چرب مفید است.

در گذشته با این دو ماده، غذایی به نام نرگسی که یک غذای سنتی است و تقریبا فراموش شده تهیه می شد در حالی که بهترین غذا برای مبتلایان به کبد چرب است. سویا، مغزها، دانه ها و آجیل ها که شور نباشند و بی نمک باشند هم کولین دارند. انواع کلم نیز بهترین منبع دریافت کولین هستند.  پکیج دکتر بیز  درمان دارویی خاصی دارد ما ایرانی ها در بیشتر مراسم خودمان به دنبال مصرف هله و هوله و تهیه غذا های شور و شیرین هستیم، چون با این غذا ها حالمان خوب می شود در حالی که با تحرک هم می توانیم این شادمانی را به دست آوریم.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تشخیص کبد چرب با آزمایش خون یا سونوگرافی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تشخیص کبد چرب با آزمایش خون یا سونوگرافی"، کلیک کنید.

زهرا رضی

زهرا هستم، نویسنده ای که با جسارت به واکاوی مسائل پرداخته و از پرسیدن سوالات سخت نمی‌ترسم. در این سایت، با نگاهی موشکافانه به مسائل اجتماعی و اقتصادی، به دنبال یافتن پاسخ‌های واقعی و ارائه راه حل‌های خلاقانه هستم.