آنچه که باید در مورد پارکینسون حتما بدانیم
دکتر مهناز طالبی با بیان اینکه مردان ۱.۵ برابر بیشتر از زنان به این بیماری مبتلا میشوند، اظهار کرد: درون ساقه مغز منطقه کوچکی تحت عنوان ماده جسم سیاه وجود دارد که در تنظیم حرکات بدن نقش اساسی دارد، در بیماری پارکینسون، سلولها در جسم سیاه، ساخت دوپامین (یعنی مادهی شیمیایی که در مغز به ارتباط سلولهای عصبی کمک میکند) را متوقف میکنند و در نتیجه دوپامین کاهش یافته و این بیماری خود را بروز میدهد.
وی افزود: هر لرزشی نشانهی پارکینسون نبوده بلکه لرزش در حالت استراحت علائم این بیماری است که این لرزش در سر، فک، دست و پا خود را نشان میدهد.
وی با بیان اینکه یکی دیگر از علائم این بیماری سفتی بدن است، ادامه داد: در بیش از ۵۰ درصد بیماران مبتلا به پارکینسون، اختلال حافظه وجود دارد که در اوایل بیماری خود را نشان نداده بلکه با پیشرفت بیماری بروز مییابد.
طالبی خاطر نشان کرد: ۵ الی ۱۰ درصد از این بیماری در سنین زیر ۶۰ سال اتفاق میافتد که بیشتر ارثی است.
این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه یکی از عوامل به وجود آورندهی این بیماری عوامل محیطی است، گفت: آفت کشها، آلودگی هوا، ترافیک، فلزات سنگین و آلودگی صنعتی از جمله عوامل تشدید کنندهی این بیماری است.
وی ادامه داد: رژیم غذایی پر از سبزیجات، میوه و غلات از این بیماری جلوگیری کرده و رژیم غذایی که در آن چربی اشباع شده وجود دارد این بیماری را تشدید میکند.
وی با بیان اینکه پروتئین برای بدن خوب است، اما نباید همراه دارو مصرف شود چراکه مانع جذب آن میشود، خاطرنشان کرد: یکی از عوامل مهم برای پیشگیری از این بیماری ورزش است.
طالبی بیان کرد: در این بیماری اختلالات خلقی رخ میدهد که بیمار حساس و زود رنج میشود و استرس نیز آن را تشدید میکند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آنچه که باید در مورد پارکینسون حتما بدانیم" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آنچه که باید در مورد پارکینسون حتما بدانیم"، کلیک کنید.