با «همستر کامبت» پولدار می شویم؟
این روزها فضای مجازی در تسخیر یک همستر است؛ کافی ست بخواهید چند دقیقه در اینستاگرام، تلگرام یا ایکس بچرخید. به محض وارد شدن به فضای هر کدام یا تصویر یک همستر کارتونیِ نارنجی رنگ را می بینید و یا عده ای گوشی به دست مقابل لنز دوربین ها ایستاده اند تا به شما راز جمع کردن سکه های بیشتر را یاد بدهند؛ البته به شرط اینکه آن پست را لایک کنید، با دوستانتان به اشتراک بگذارید و در نهایت کلمه «سکه» را برایشان کامنت کنید!
به گزارش هانسی، البته فضای حقیقی هم وضعیت بهتری ندارد. در مترو، اتوبوس، پیاده رو، صف نانوایی، محل کار و… عده ای با جدیت در حال ضربه زدن به شکم یک همستر در فضای چند اینچی موبایل خود هستند تا سکه های بیشتری کسب کنند که شاید یک روز پولدار شوند ! اما ماجرای این همستر که دیگر بی راه نیست اگر بگوییم از کودک تا کهنسال را سرِ کار گذاشته چیست؟
همه چیز درباره «همستر کامبت»
علت این حجم از گسترش بازی «همستر کامبت» به آبان 1402 برمی گردد که نسخه اولیه «نات کوین» به عنوان نوعی ربات تلگرامی عرضه شد. رباتی که به کاربران اجازه می داد با ضربه زدن روی یک سکه، ارز دیجیتالی با عنوان Notcoin استخراج کنند و بعد از چند ماه که توسعه دهندگان این بازی «نات کوین »ها را روی بلاکچین عرضه کردند، خرید و فروش ارز «نات کوین» در صرافی ها آغاز شد. موضوعی که باعث شد «نات کوین» خیلی زود معروف شود و راه را برای معرفی یک بازی جدیدتر باز کند.
«همستر کامبت» از فروردین امسال معرفی شد و به مرور کاربرانی را جذب کرد تا اینکه سرانجام به واسطه تجربه نقد کردن سکه های «نات کوین» در صرافی ها، این بازی هم به یکباره سر و صدای زیادی به پا کرد. همستر کامبت یک بازی تلگرامی است که کاربر در آن می تواند فقط با ضربه زدن ساده روی صفحه گوشی خود سکه های مجازی کسب کند. سکه هایی که صرفا، احتمال می رود که بتوان آنها را به پول واقعی تبدیل کرد چون قیمت همستر کامبت تا زمانی که این پروژه در صرافی ها تعریف نشود، مشخص نخواهد بود و حتی معلوم نیست این بازی هم به سرانجام خوش «نات کوین» برسد یا نه.
بهانه ای برای تازه کردن رفاقت ها!
با این حال و با وجود ابهاماتی که درباره سرنوشت این بازی وجود دارد، اما به محض اینکه سراغ موبایل هایمان می رویم یا سر و کله یک همستر پیدا می شود یا می بینیم دوستی که مدت هاست از او خبری نداریم لینک دعوتنامه این بازی را حتی بدون سلام و احوالپرسی برایمان فرستاده تا اگر ما از طریق لینکِ او وارد بازی شدیم بتواند 5000 سکه از همستر کامبت بگیرد!
بازگشت همه به سوی تلگرام است!
باز هم این تمام ماجراهای این چند روز نیست. بعد از فیلتر شدن تلگرام، کاربران زیادی تصمیم گرفتند به سمت استفاده از اپلیکیشن های دیگر بروند و عملا این برنامه را از تلفن همراه خود پاک کرده بودند، اما از آنجایی که تلگرام (نسخه اصلی برنامه) واسطه رسیدن به این همسترِ آرزوهاست و به محض ضربه زدن روی لینک دعوتنامه می توانید وارد بازی شوید، در چند روز گذشته افراد زیادی به مدد پروکسی ها و فیلترشکن ها مجددا به تلگرام پیوستند.
وقتی حتی ضربه زدن هم سخت است!
این هیاهو حتی اگر در نهایت به یک «هیچ» بزرگ ختم شود، اما دست کم با ابداع روش های ضربه زدنِ سرعتی روی شکمِ همستر با دستگاه ماساژور، قطرات آب، چرخ خیاطی و … نشان دهنده خلاقیت هموطنانمان بوده است! از سوی دیگر برخی هم برای آنکه به سرعت مراحل این بازی را طی کنند به دنبال روش هایی برای دور زدن آن هستند تا با زدن کدهای رمز «مورس» و… بدون اینکه حتی از انگشت هایشان کار بکشند، سکه بگیرند.
عجله برای پولدار شدنِ بی زحمت و به هر قیمتی، اگر موجب درآمدزایی نشود، باعث بروز ناهنجاری های روانی و اجتماعی در افراد می شود. بسیاری از راه های یک شبه پولدار شدن گاهی اوقات با ریسک های زیاد و عواقب نامطلوب همراه هستند. این شکست ها باعث نزول جایگاه اجتماعی و از دست دادن اعتماد به نفس می شود و سلامت فردی و اجتماعی افراد را به خطر می اندازد.
در این میان بازار جذب فالور به واسطه آموزش این بازی هم داغ شده است تا پیشکسوتان ضربه زنی بر شکم همستر امیدوار باشند که حتی اگر سکه ها برایشان آب و نان نشد، حداقل بعدا با یک صفحه اینستاگرامیِ چندهزار یا چندصدهزار نفره بتوانند درآمدزایی کنند.
همین؟ خیلی تاثیرگذار بود!
«همستر کامبت» اصلا ویژگی های یک بازی را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد سرگرم کننده باشد! از زمانی که روی لینک بازی که دوستتان برایتان ارسال کرده بزنید، وارد فضای بازی شده و مرحله اول را با پایه 5000 سکه ای که همستر به شما جایزه داده و ضربه زدن روی صفحه نمایشگر شروع می کنید. همین!
مرحله اول همستر کامبت
در نوار ابزار پایین بازی هم بخش های مختلفی وجود دارد که با ورود به هر یک می توانید کار خاصی مانند دعوت از دوستانتان، خریدن کارت های استخراج و… انجام دهید. اما مهم ترین بخش برای گردانندگان بازی، احتمالا قسمت Earn یا به دست آوردن است. شما با وارد شدن به این قسمت می توانید با عضویت در کانال یوتیوب، کانال تلگرام، صفحه ایکس (توییتر سابق) و… سکه های اضافه به عنوان پاداش دریافت کنید؛ پاداشی که البته معلوم نیست اگر این سکه ها نقد نشود برای شما چه عایدی به دنبال دارد، اما باعث می شود روزبه روز به خیل دنبال کنندگان صفحات این بازی در بسترهای مختلف اضافه شود.
صفحه ایکس (توییتر سابق) بازی با بیش از 5 میلیون دنبال کننده
صفحه یوتیوب همستر کامبت با بیش از 16 میلیون دنبال کننده
خدا رو چه دیدی شاید پولشم گرفتیم!
اما علت این حجم استقبال افراد از رباتی که حتی نمی توان نام بازی را به آن اطلاق کرد چیست؟ آنهم وقتی حتی ذره ای از ماهیت کاری که می کنند خبر ندارند و صرفا ضربه می زنند که از غافله عقب نمانند و بعد این توجیح را می آورند که «ربات که از ما اطلاعات شخصی نگرفت، تازه تلگرام بهش تیک آبی هم داد. قرار هم نیست هزینه ای بکنیم. پس ضربه می زنیم، خدا رو چه دیدی شاید پولشم گرفتیم!»
با این وجود همچنان چند ابهام بزرگ درباره این بازی وجود دارد؛ نخست آنکه ابعاد دسترسی های این بازی به اطلاعات شخصی افراد هنوز کاملا مشخص نیست. ثانیا اصلا معلوم نیست در آینده این سکه ها به پول تبدیل می شوند یا خیر؟ در نهایت آیا همستر کامبت امکان پشتیبانی حضور این تعداد کاربر را دارد؟ سوالی که از ظهر روز پنجشنبه 17 خرداد ماه تا بامداد جمعه و لحظه نگارش این گزارش، لحظه به لحظه پررنگ تر شد، چرا که در تمام طول این مدت تلاش بازیکنان برای ورود به همستر کامبت با خطا مواجه می شد.
مصایب مهارت هایی که نیاموختیم!
در همین زمینه دکتر محمد رحیمی – جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفت وگو با هانسی، با اشاره به رونق استفاده از بازی Hamster kombat، گفت: در اینجا با دو مقوله فرهنگی – اجتماعی مواجه هستیم که به نظر می رسد در مورد هیچکدام سواد و دانش لازم وجود ندارد؛ یکی از این مقوله ها رسانه و دیگری درآمدزایی است. سواد رسانه ای دانشی است که همه ما در هر لحظه از زندگی روزمره به آن نیاز داریم چراکه زندگی ما با رسانه ها پیوند خورده است. زندگی انسان امروزی درگیر پیام های مختلف حقیقی و مجازی رسانه هاست و این پیام ها زندگی ما را تغییر می دهند. سواد مالی نیز یک مهارت شخصی است که به کارگیری آن در زندگی این شانس را به ما می دهد تا شرایط مالی بهتری داشته باشیم.
وی افزود: اما در اینکه چرا در روزهای اخیر موج گسترده ای از مردم به سمت بازی همستر کامبت می روند و آن را تبلیغ می کنند به این دلیل است که ما نه در حوزه رسانه و نه در حوزه درآمدزایی، دانش لازم را فرانگرفته ایم و به راحتی فریب تبلیغات رسانه ای را می خوریم. نمونه ای از این عدم آگاهی کافی را درمورد بورس و ارز دیجیتال دیدیم که بسیاری از شهروندان بدون آگاهی و اطلاع لازم سرمایه خود را وارد این محیط مالی کردند و ضرر و زیان بسیاری هم متحمل شدند.
رفتار توده ای برای عقب نماندن از غافله
این جامعه شناس درباره گرایش جمعی به این بازی، اظهار کرد: بخشی از موضوع وابسته به رسانه ها و فضای مجازی است. این خاصیت فضای مجازی است که رفتارهای هیستریک را در مخاطبین خود برانگیزند. زمانی که فضای این رسانه ها مملو از اخبار همستر، رکورد زنی جمع آوری سکه، دعوت از مخاطبین تلگرام و… می شود این ذهنیت در برخی افراد به وجود می آید که «چرا من از این غافله عقب بمانم؟» و همین امر سبب می شود تا درگیر رقابت برای سبقت گرفتن از هم شوند.
وی افزود: زمانی که فرد ترس از دست دادنِ فرصت سودآوری و جاماندن از بقیه را دارد، منطق و تحلیل خود را کنار گذاشته و در مواقع حساس، به صورت توده ای عمل کرده و فقط با روند بازار پیش می روند. رقابتی که این روزها شاهد آن هستیم نه یک گروه خاص، بلکه همه گروه های اجتماعی را درگیر خود کرده است و به یک مسیله اجتماعی تبدیل شده است. این گرایش جمعی که عمدتا خودانگیخته، هیجانی و پیش بینی ناپذیر می شود به این دلیل است که گاهی اوقات، انسان ها رفتارهایی انجام می دهند تا بتوانند نزدیکی خود را با اجتماع بیشتر حس کنند.
رحیمی تاکید کرد: پشتوانه رفتار توده ای که این روزها شاهد آن هستیم دلیل، منطق و تحلیل نیست و تنها موردی که باعث آن رفتار شده، پیروی از اجتماع بوده است. در واقع، به دلیل اینکه افراد زیادی دست به این کار می زنند، این احساس به فرد القا می شود که کاری که می کند، صحیح است.
در مراحل مختلف بازی تصویر همستر تغییر می کند
همستر کامبت؛ میان بُری برای ثروتمند شدن
وی با بیان اینکه رویای پولدار شدن و شتابزدگی در رسیدن به ثروت آن هم بدون تلاش و سخت کوشی از ویژگی های بارز نسل جدید جامعه ایرانی است، گفت: همواره در جامعه گروه هایی هستند که می خواهند زرنگ مآبانه و به راحتی ثروتمند شوند. به اعتقاد بنده پول بادآورده و هیجان آن احتمالاً یکی از مهم ترین عواملی است که افراد را به سمت همستر کامبت سوق داده است. البته یکی از دلایل دیگر هم می تواند احساس بی قدرتی اجتماعی و توزیع نابرابر فرصت های اجتماعی باشد؛ زمانی که افراد احساس کنند برای رسیدن به ثروت نیازی به ریاضت، سختی، آموزش، مهارت و قابلیت های ویژه ای نیست و تصور کنند که امکانات و شرایط تحرک اجتماعی به صورت عادلانه در جامعه توزیع نشده است؛ به دنبال مسیرهای راحت و میان بُر برای رسیدن به هدف خود می روند تا کمتر زحمت بکشند و درعین حال سریع تر به مقصد دلخواهشان برسند.
«همستر کامبت» اصلا ویژگی های یک بازی را ندارد چه برسد به اینکه بخواهد سرگرم کننده باشد! از زمانی که روی لینک بازی که دوستتان برایتان ارسال کرده بزنید، وارد فضای بازی شده و مرحله اول را با پایه 5000 سکه ای که همستر به شما جایزه داده و ضربه زدن روی صفحه نمایشگر شروع می کنید. همین!
اگر همستر به درآمدزایی نرسد چه می شود؟
رحیمی درباره تاثیر این موج شکل گرفته، بیان کرد: عجله برای پولدار شدنِ بی زحمت و به هر قیمتی، چنانچه موجب درآمدزایی نشود، باعث بروز ناهنجاری های روانی و اجتماعی در افراد می شود. بسیاری از راه های یک شبه پولدار شدن گاهی اوقات با ریسک های زیاد و عواقب نامطلوب همراه هستند. این شکست ها باعث نزول جایگاه اجتماعی و از دست دادن اعتماد به نفس می شود و سلامت فردی و اجتماعی افراد را به خطر می اندازد.
این جامعه شناس تاکید کرد: در عصر دیجیتال و فناوری های هوشمند، هدفی که زمان بر باشد و یا دیرهنگام کسب شود به مثابه شکست تعریف می شود. این ویژگی عصر حاضر یعنی سرعت و زودبازده بودن بر ویژگی های شخصیتی و رفتاری افراد و به ویژه قشر نوجوان و جوان به مرور زمان تاثیرات منفی می گذارد که مهم ترین آن ها ترویج روحیه فردگرایی و عجول بودن است. این خصلت تبعات اجتماعی زیان باری برای جامعه دارد. بسیاری از این افراد در دام سودجویانی می افتند که به طمع ثروت اندوزی و سودآوری های استثنایی دست به هر اقدامی می زنند. بنابراین جهت پیشگیری از عواقب این قبیل رفتارهای جمعی، لازم است بیش تر از هر زمان دیگری از آموزش های این زیست جهان بهره بگیریم و سعی کنیم در عصر دیجیتال، سواد رسانه ای و مالی خود را رشد دهیم.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "با «همستر کامبت» پولدار می شویم؟" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "با «همستر کامبت» پولدار می شویم؟"، کلیک کنید.