سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی
تصویب لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر کمک ده ها میلیارددلاری این کشور به کی یف، تل آویو و تایپه نشان داد که واشنگتن و لندن درصدد ایجاد و تشدید بحران های راهبردی در نقاط کلیدی و ژیواستراتژیک نظام بین الملل هستند. با این حال به نظر می رسد آمریکا متوجه عواقب و تبعات بازی خطرناک خود نیست یا درکی از مدیریت بحران های خودساخته در عرصه جهانی ندارد.
به گزارش هانسی، حنیف غفاری در یادداشتی در جام جم نوشت: مناقشه آتلانتیکی ها و مسکو به نقطه اوج خود رسیده ومتعاقب وقوع جنگ اوکراین، شاهد تصاعد بحران میان طرفین هستیم. گرچه برخی اعضای پیمان آتلانتیک شمالی درصدد مهار مناقشه و تحدید دامنه آن هستند اما در مقابل برخی اعضا مانند آمریکا، انگلیس ولهستان نیز درصددحفظ این گره کوروتبدیل آن به مناقشه ای دایمی بامسکو برآمده اند.
از یک سو شرایط میدانی جاری در جنگ اوکراین (به خصوص پس از تصرف باخموت و آودیوکا توسط روس ها) به گونه ای است که قدرت مانور میدانی کی یف را شدیدا تحت تاثیر قرار داده و احتمال شکست نهایی آن در جنگ را دوچندان ساخته است.
از سوی دیگر، تصویب لایحه اخیر در مجلس نمایندگان آمریکا مبنی بر کمک ده ها میلیارددلاری این کشور به کی یف، تل آویو و تایپه نشان داد که واشنگتن و لندن درصدد ایجاد و تشدید بحران های راهبردی در نقاط کلیدی و ژیواستراتژیک نظام بین الملل هستند. با این حال به نظر می رسد آمریکا متوجه عواقب و تبعات بازی خطرناک خود نیست یا درکی از مدیریت بحران های خودساخته در عرصه جهانی ندارد.
اخیرا آندژی دودا، رییس جمهور لهستان با اشاره به تقویت سیستم تسلیحاتی روسیه در بلاروس و کالینینگراد، گفت که کشورش برای استقرار سلاح های هسته ای ناتو آماده است. این مواضع رییس جمهور لهستان می تواند نقطه آغاز یک مناقشه بسیار خطرناک و غیرقابل مهار در نظام بین الملل باشد. ورود منازعه آتلانتیکی ها و کاخ کرملین به حوزه هسته ای به معنای رسیدن به بالاترین سطح منازعه است که قواعد موجود در حوزه بازدارندگی هسته ای نیزتوان کنترل آن راندارد.لهستان یکی از اعضای ناتو وازحامیان سرسخت اوکراین است. این کشوربا بلاروس وروسیه مرز مشترک دارد. با این حال جناح شرقی ناتو ازجمله کشورهای مجارستان واسلواکی، خواستار تشدید دامنه نبرد با روسیه یا قرارگیری در چارچوب یک جنگ سرد جدید نیستند!
همین مساله، دستان لهستانی را بیشتر خواهد بست. روسیه در واکنش به این اظهارنظر، هشدارداد که درصورت این اتفاق، اقداماتی برای «تامین امنیت خود» انجام خواهد داد. نکته قابل تامل این که مواضع اخیر ورشو متاثر از هم پیمانی مطلق آن با واشنگتن و لندن در ناتو است. به عبارت بهتر، اظهارات آندژی دودا نقطه آشکارساز یک منازعه جدی است!
رییس جمهور لهستان این اظهارات را پس از بازگشت از سفر نیویورک مطرح کرد. او در جریان این سفر، جلساتی را در سازمان ملل برگزار و با دونالد ترامپ، رییس جمهور سابق آمریکا درباره جنگ اوکراین گفت وگو کرد. او همچنین در ماه مارس به واشنگتن دی سی سفر و در آنجا با جو بایدن، رییس جمهور آمریکا دیدار کرد. از این رو مواضع رییس جمهور لهستان، مخرج مشترک نگاه راهبردی خطرناک هردو حزب سنتی آمریکا(دموکرات ها و جمهوریخواهان)نسبت به تحولات جاری در نظام بین الملل محسوب می شود. آیا غرب قادر به کنترل عواقب و تبعات مناقشه ای که به صورت خودخواسته و براساس توهمات خود مشغول خلق و ساماندهی آن است، خواهد بود؟ پاسخ این سوال قطعا مثبت نیست.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "سایه مستدام جنگ بر اروپای مدعی دیپلماسی"، کلیک کنید.