معرفی شغل برق ساختمان

بسیاری از افرادی که به رشته برق و الکترونیک علاقه دارند، آینده شغلی خود را در حرفه برقکاری ساختمان انتخاب می کنند و ادامه می دهند. اما برای اینکه در این مسیر موفق باشند، باید اطلاعات کاملی از این شغل، وظایف و مهارت های مورد نیاز شغل برقکشی خانه را در دست داشته باشند. با شرکت در دوره آموزش برق ساختمان به سریع ترین حالت ممکن وارد شغل برق ساختمان شوید.

مهارت های مورد نیاز برای شغل برق کشی ساختمان

کسانی که می خواهند در این شغل مشغول به کار شوند، نباید مشکل کوررنگی داشته باشند چون بایستی بتوانید رنگ سیم های برق را واضح دیده و تشخیص بدهید. همچنین باید آمادگی جسمانی استقامت لازم را داشته و از هماهنگی چشم و دست کافی برخوردار باشند تا در زمان برق کاری، بتوانند به راحتی فعالیت کنند. استعداد مکانیکی یکی از مهارت های ذاتی می باشد که اگر برق کار این مهارت را داشته باشد باعث موفقیت او در شغل برق کاری می شود.

برق کشی یا برقکاری ساختمان، شغل و حرفه ای است که در آن برقکار تمام امورات نصب، آنالیز و بررسی، تعمیر و نگهداری از سیستم های برق کشی جهت تامین تهویه، نورپردازی، گرمایش و سرمایش، هوشمند سازی و توزیع و… در ساختمان های مسکونی و اداری را بر عهده دارد. مجری برقکار ساختمان می تواند به صورت گروهی یا انفرادی کار کند.

شغل برق کشی ساختمان از آن شغل هایی می باشد که ساعات کاری طولانی دارد، همچنین یک ساختمان دارای دو مدل از برقکاری داخلی و خارجی است که برقکار باید به این دو مدل از برقکاری آشنایی داشته باشد.

 مسئولیت های برقکار ساختمان

 از وظایف اصلی یک برقکار در ساختمان های مسکونی و اداری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

نصبیات

مجریان برق کار ساختمان باید توانایی خواندن نقشه های برق کشی را داشته باشند تا در هنگام اجرای پروژه ساختمانی، می توانند تشخیص دهند که تابلو های برق، مدارها و پریزها باید در چه محل هایی نصب شوند. سپس آنها می توانند با استفاده از نقشه به طور فیزیکی این اجزای الکتریکی را در جای خود قرار دهند و سیم کشی آن قسمت را به پایان برسانند.

تطبیق سیستم برق کشی ساختمان بر اساس استانداردها

مجری برقکار ساختمان باید با کلیات و جزئیات برقکاری ساختمان بر اساس اصول و قوانین آشنایی داشته باشد زیرا یکی از مهمترین نکاتی است که باید در زمان برق کشی ساختمان مورد توجه قرار داد تا هیچ مشکلی در روند کار به وجود نیاید.

نگهداری

باید برای اطمینان از ایمنی و عملکرد صحیح سیستم برق ساختمان به طور منظم مورد بررسی قرار گیرد و آزمایش شود. یک مسئول برقکار وظیفه آزمایش کردن تجهیزات مربوط به برق ساختمان و سیم کشی آنها و تغییرات مورد نیاز آن را بر عهده دارد.

رفع عیب سیستم برق ساختمان

از بین بردن عیب و ایراد در سیستم برق ساختمان جزو وظایف مجری برقکار است که با کمک ابزار کار خود همچون مولتی متر و فازمتر می تواند کل سیستم را چک کرده و هر جا که ایرادی از جمله برق دزدی، قطعی کابل ها، قطعی تلفن، اضافه بار و… مشاهده کرد، آن ها را رفع کند.

در بناها و ساختمان های در حال ساخت، رفع عیب سیستم برق ساده تر می باشد زیرا به راحتی میتوان به سر خط دسترسی پیدا کرد. اما در ساختمان های ساخته شده مخصوصا ساختمان های قدیمی این کار پیچیده تر و دشوار تر خواهد بود.

درآمد و حقوق حرفه برق ساختمان

درآمد و حقوق این شغل را نمی توان با مبلغ دقیقی مشخص کرد؛ به طور کلی شغل برقکاری ساختمان جزو شغل های فنی پردرآمد به حساب می آید. میزان درآمد برقکاران با توجه به فاکتورها و عوامل مختلفی همچون کیفیت، توانایی، مهارت، تجربه و دانش سنجیده می شود. از جمله کارهایی که می تواند باعث بالا رفتن دستمزد و درآمد در این شغل شود می توان به تبلیغات درست، مشتری مداری، انصاف داشتن در کار، مهارت های ارتباطی و… اشاره کرد.

آینده شغلی رشته برقکاری ساختمان

 شغل برقکاری ساختمان، آینده شغلی خوب و بسیار پر رونقی دارد زیرا که روز به روز ساخت و ساز ساختمان های مسکونی و اداری جدید در حال افزایش میباشد. همچنین ساختمان هایی که از قبل ایجاد شده اند، به دلیل پوسیدگی کابل های برق، نصب آیفون ها و دوربین های مداربسته، پارگی سیم ها و… نیازمند یک برقکار حرفه ای هستند. به همین دلیل میزان تقاضای برقکار ساختمان در حال افزایش است که این حرفه قرار نیست در آینده اشباع و یا منسوخ شود.

مزایا و معایب شغل برقکاری ساختمان

 برا بهره مندی حداکثری از مزایای این شغل و همچنین جلوگیری از خطرات احتمالی باید این حرفه را به درستی یاد گرفت.  از مهمترین مزایا شغل برقکاری ساختمان می توان به موارد زیر اشاره داشت:

  • درآمد بالای این شغل
  • بازار کار مناسب
  • نیازمند بودن تمامی کشورها به داشتن این شغل
  • دارای امنیت شغلی نسبتا بالا
  • افزایش دانش و مهارت و بهبود وضعیت شغلی
  • اکنون که با مزایا شغل برقکاری ساختمان آشنا شده اید، بهتر است با معایب و مشکلات این شغل نیز آشنا شوید. معایب شغل برقکار ساختمان عبارت است از:
  • امکان برق گرفتگی
  • نیاز به انگیزه بالا و گذشت زمان برای تبدیل به یک برقکار متخصص

نحوه آموزش و ورود به شغل برق کشی ساختمان

اکنون که با تمام ویژگی‌ های مربوط به شغل برقکاری ساختمان، مهارت ها، مزایا و معایب و درآمد این شغل، آشنا شدیم شاید بخواهید با توجه به علاقه خود وارد این حوزه شده و کسب و کار خود را شروع کنید. برای ورود به شغل برقکاری ساختمان و برای اینکه بتوان به عنوان یک متخصص در بازار کار مشغول به کار شد باید ابتدا مهارت ها ی این شغل را به صورت تخصصی آموزش دید. این کار نیازمند صرف وقت زیادی می باشد، مثلا از طریق تحصیل حدودا ۳تا ۷ سال طول خواهد کشید یا از طریق شاگردی، حداقل ۲ سال طول می کشد البته اگر تمامی موارد به صورت کامل گفته شود.

جمع بندی

برگزار کردن دوره های آموزشی در مدت زمان کوتاه، داشتن اساتید متخصص، داشتن کلاس های مجهز به تجهیزات، آموزش مهارت های تخصصی به صورت تئوری و عملی و ارائه مدرک های معتبر بین المللی از مهم ترین مواردی است که کمک می کند تا در طی مدت کوتاهی فن و اصول های این شغل را یاد گرفت و وارد این حوزه شد.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی شغل برق ساختمان" هستید؟ با کلیک بر روی اقتصادی, کسب و کار ایرانی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی شغل برق ساختمان"، کلیک کنید.