وجود حدود 19 هزار بیمار تالاسمی در کشور/ برنامه افزایش حمایت مالی از بیماران خاص

وجود حدود 19 هزار بیمار تالاسمی در کشور/ برنامه افزایش حمایت مالی از بیماران خاص

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت وضعیت بیماران خاص و صعب العلاج و از جمله تالاسمی، چگونگی پوشش بیمه ای این بیماران و وضعیت دسترسی به داروهای مورد نیاز این بیماران را تشریح کرد.

دکتر امیرحسام علیرضایی به بهانه روز بیماری های خاص و صعب العلاج و همچنین روز جهانی تالاسمی در گفت وگو با هانسی، با بیان اینکه 18 اردیبهشت ماه به عنوان روز بیماری های خاص و صعب العلاج نامگذاری شده درباره وضعیت بیماری هایی از این دست اظهار کرد: ام اس، تالاسمی، هموفیلی جزو موارد پرتکرار بیماری های خاص به حساب می آیند. بررسی ها بیانگر این است حدود 100 هزار نفر در کشور به بیماری ام اس مبتلا هستند. همچنین میزان ابتلا به بیماری های تالاسمی و هموفیلی به ترتیب  18 هزار و 800 نفر و 14 هزار نفر است. سرطان جزو بیماری های صعب العلاج به حساب می آید و برآوردها حاکی از آن است حدود 400 هزار نفر در کشور با این بیماری دست وپنجه نرم می کنند. 

وی ادامه داد: در حال حاضر، 38 هزار و 951 بیمار دیالیزی در 682 بخش دیالیز تحت درمان قرار دارند. همچنین تعداد تخت و دستگاه های دیالیزی موجود در کشور معادل 9 هزار و 199 مورد است. 5 قلم از لوازم مصرفی دیالیز، تولید داخلی است و 2نوع دستگاه دیالیز در کشور تولید می شود. 

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت درباره وضعیت دارویی بیماران دیالیزی گفت: داروهای اساسی بیماران دیالیزی به صورت رایگان در اختیار آنها قرار می گیرد. 

بیمه رایگان برای تمام بیماران خاص

علیرضایی با اشاره به وضعیت پوشش بیمه ای بیماران خاص و صعب العلاج اظهار کرد: تمام بیماران خاص از پوشش بیمه ای رایگان برخوردار هستند. اعتبار 7 هزار میلیارد تومانی برای صندوق بیماری های خاص و صعب العلاج در سال 1402 درنظر گرفته شده بود اما با توجه به افزایش تعداد بسته های خدمتی، این مبلغ به افزایش بیشتر در سال 1403 نیاز دارد. 

وی درباره اقدامات وزارت بهداشت در ارتباط با بیماری های خاص و صعب العلاج توضیح داد: «تدوین بسته های جامع تشخیص و درمان بیماری های خاص و صعب العلاج  با پوشش حمایتی از محل بیمه های پایه و صندوق بیماران صعب العلاج»، «افزایش تعداد بیماری های تحت پوشش»، «افزایش خدمات در هر بسته حمایتی» و «تشکیل کمیته های مشورتی علمی مرتبط در معاونت درمان» جزو اقدامات وزارت بهداشت در زمینه بیماری های خاص و صعب العلاج به حساب می آید. 

برنامه وزارت بهداشت برای افزایش حمایت ها از بیماران خاص و صعب العلاج

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری های وزارت بهداشت درباره اقدامات وزارت بهداشت در خصوص بیماری های خاص و صعب العلاج در سال جاری گفت:  «افزایش حفاظت مالی»، «کمک به تامین هزینه ها از محل اعتبارات بیمه پایه و صندوق بیماران خاص» و «افزایش بیماری های تحت پوشش» از برنامه های وزارت بهداشت در سال جاری به حساب می آید. 

وضعیت ابتلا به  تالاسمی در کشور

وی با بیان اینکه 18 اردیبهشت، روز جهانی تالاسمی است، اظهار کرد: در حال حاضر، حدود 19 هزار بیمار در سامانه تالاسمی کشور ثبت شده اند که 15هزار و 500 نفر از این تعداد جزو «تالاسمی ماژور» هستند. همچنین 2 هزار و 800 نفر جزو بیماران «اینترمدیا» و یک هزار بیمار نیز جزو «سیکل سل» و سایر اختلالات هموگلوبینوپاتی هستند. 

علیرضایی درباره مراکز خدمات تخصصی تزریق خون در کشور برای بیماران تالاسمی نیز گفت: 240 بخش مرکز خدمات تخصصی تزریق خون در بیمارستان های دولتی به بیماران خدمات مورد نیاز را ارایه می دهند. خدمات مراکز تخصصی تزریق خون شامل تزریق خون ،  تزریق داروهای ویژه آهن زدا و  سایرخدمات روتین می شود. همچنین آزمایش های تخصصی مانند فریتین، MRI.T2، توانبخشی و دندانپزشکی در 30 قطب دانشگاهی انجام می شود. 

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت درباره جامعه آماری مبتلایان به بیماری تالاسمی گفت: 5 استان سیستان وبلوچستان، هرمزگان، خوزستان، گیلان و مازندران نسبت به سایر استان ها با بیماری تالاسمی بیشتر مواجه هستند. 

چگونگی دسترسی و پوشش بیمه ای داروهای تالاسمی

وی درباره دسترسی به داروهای مورد نیاز بیماران تالاسمی گفت: داروهای آهن زدای تولید داخل شامل داروهای خوراکی و تزریقی به میزان کافی موجود است. همچنین داروهای برند خارجی بر اساس  مقررات در دسترس بیمارانی که به این داروها نیاز دارند، قرار می گیرد و به میزان 97 درصد تحت پوشش بیمه ای قرار دارند.  

علیرضایی درباره کیفیت داروهای داخلی در مقایسه با داروهای خارجی گفت: بررسی و تایید کیفیت داروهای تولید داخل توسط ادارات ذی ربط در سازمان غذا و دارو انجام می شود.

اهمیت غربالگری بیماری تالاسمی در زوج ها

رییس مرکز مدیریت پیوند و درمان بیماری ها وزارت بهداشت درباره غربالگری بیماری تالاسمی در کشور گفت: پیش از ازدواج، غربالگری زوج ها انجام می شود و در صورت ناقل بودن زوج و تمایل به ازدواج، آزمایش ژنتیک والدین و جنین در مراکز دولتی با پوشش کامل بیمه ای انجام می شود. 

پایان خبر هانسی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "وجود حدود 19 هزار بیمار تالاسمی در کشور/ برنامه افزایش حمایت مالی از بیماران خاص" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "وجود حدود 19 هزار بیمار تالاسمی در کشور/ برنامه افزایش حمایت مالی از بیماران خاص"، کلیک کنید.