ایران از پیشتازان فناوری «اینترکانکشن» در جهان/ اتصال متقابل پیامرسان ها چه مزایای دارد؟
هانسی گزارش می دهد؛
«اینترکانکشن» فناوری است که اخیرا در کشو های اتحادیه اروپا به آن پرداخته شده، در کشور ما نیز با برنامه ریزی های به موقع 5 پیامرسان ایرانی به یکدیگر متصل شدند به طوری که در حال حاضر جزء کشور های پیشتاز در این فناوری هستیم.
به گزارش خبرگزاری علم و فناوری هانسی، این روز ها استفاده از پیامرسان های بومی در میان مردم رواج بیشتری پیدا کرده به طوری که با نظرسنجی های صورت گرفته متوسط ترافیک پیام رسان های داخلی 5 برابر افزایش داشته است. یعنی نه تنها حضور کاربران بلکه استفاده کاربردی از پیام رسان های داخلی رشد معناداری داشته است و حتی برخی از پیامرسان ها از جمله ایتا با رشد 9 برابری و 15 برابری ترافیک مواجه بودند. از این رو این استقبال گسترده نیازمند رشد و ارتقا کیفیت این پیامرسان ها است یکی از این قابلیت ها ایجاد اینترکانکش یا قابلیت اتصالی بین پیامرسان هاست که می تواند در راستای بهبود کیفیت کاربران ایجاد شود.
5 پیامرسان ایرانی به یکدیگر متصل شدند
نصب همزمان چند پیامرسان بر روی تلفن های همراه به موضوعی چالش برانگیز تبدیل شده، به همین دلیل اینترکانکشن یا اتصال داخلی پیامرسان به وجود آمد تا هر فرد تنها با داشتن یک پیامرسان می تواند به دیگر پیامرسان ها متصل شود، به طوری که این موضوع می تواند به برقراری ارتباط راحت تر کمک کند. با قابلیت اتصال بین پیامرسان ها نه قرار است پیامرسانی با یکدیگر ادغام شوند و نه پیام رسان جدیدی ایجاد شود بلکه تنها یک قابلیت به پیام رسان ها اضافه شده و در ماهیت خصوصی آنها هم هیچ گونه تغییری ایجاد نخواهد شد همچنین استفاده از این قابلیت هزینه ای برای کاربران نخواهد داشت و کاربران تنها مانند قبل هزینه ترافیک اینترنت مصرفی خود را بر اساس میزان استفاده از اینترنت پرداخت خواهند کرد.
روز گذشته نیز مهدی مظفری مدیرکل پایش، ممیزی و نظارت سازمان فناوری اطلاعات با اعلام این خبر که از این پس سروش پلاس نیز دارای امکان اتصال متقابل (MXB) به سایر پیام رسان های ایرانی است، در خصوص جزییات بیشتر این رویداد اظهار داشت: چندی پیش و طی اقدامی که برای نخستین در دنیا صورت گرفت، چهار پیام رسان ایتا، بله، گپ و آی گپ برای تبادل پیام و فایل صوتی و تصویری به یکدیگر متصل شدند. پس از انجام تست فنی موفق، پیام رسان سروش پلاس نیز از این پس قادر است به چهار پیام رسان دیگر بپیوندد. به طوری که کاربران با نصب یکی از پیام رسان ها، قادر به برقراری ارتباط با کاربرانِ دارای پیام رسان های دیگر شدند.
با اتصال سروش پلاس به طرح اتصال متقابل، بیش از 50 میلیون کاربر در دسترس مردم قرار می گیرند. به این مفهوم که، هر کاربر با داشتن یک پیام رسان ایرانی، می تواند به جامعه گسترده ای از کاربران دسترسی پیدا کند. بیش از 2 میلیون و 200 هزار کاربر از امکان اتصال متقابل استفاده می کنند که با ورود سروش پلاس، این تعداد به بیش از 2/5 میلیون نفر افزایش پیدا خواهد کرد. در فاز دوم، امکان ایجاد کانال و گروه مشترک میان پیام رسان ها فراهم خواهد شد.
مزایای قابلیت اتصال متقابل چیست؟
تعدد پیام رسان های داخلی و سردرگمی کاربران این پیام رسان ها باعث شد که پیام رسان ها فکری به حال این موضوع کنند و با بهره گیری از تجارب سایر کشور ها به ویژه اتحادیه اروپا از طریق اتصال متقابل یا همان اینترکانکشن این مشکل را برطرف کنند. یکی از مزایای این طرح افزایش چند برابری مخاطبان این پیام رسان ها خواهد بود که خود جذابیت و انگیزۀ زیادی برای کسب و کار های داخلی برای فعالیت در این پلتفرم ها ایجاد خواهد کرد.
در این راستا مهدی انجیدنی مدیرعامل و بنیان گذار پیام رسان گپ در گفت و گو با خبرنگار هانسی پیرامون مزایای این فناوری گفت: موضوعی که مطرح شده این است که مسیله قابلیت اتصال متقابل تنها معطوف به پیامرسان ها نمی شود و در مورد سایر پلتفرم ها مانند پلتفرم های بانکی نیز صادق است به طوریکه در نسل اول هر نرم افزار به صورت جزیره و مستقل فعالیت می کرد اما بعد از مدتی و با توجه به نیاز مخاطبین به عنوان بهره بردار های پلتفرم ها با فناوری قابلیت اتصال متقابل نیاز مخاطب برآورده شد به طوریکه کاربر بتوند تنها با یک نرم افزار تمامی نیازهای خود را برطرف کنند.
چند سال پیش اتحادیه اروپا به صاحبان پلتفرها پیشنهاد استفاده از فناوری اینترکانکشن را داد اما در یک سال اخیر این موضوع به صورت اجبار و قانونی درآمده است.
و اما اتحادیه اروپا…
وی در ادامه گفت: چند سال قبل اتحادیه اروپا به صاحبان پلتفرها این پیشنهاد را در حد توصیه کرد که مخاطبان در اتحادیه اروپا از یک پلتفرم واحد برای برقراری ارتباط استفاده کنند اما در یک سال اخیر این موضوع به صورت اجبار و قانونی شده و پلتفرم ها موظف هستند این موضوع را به صورت جدی پیگیری کنند.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان در ادامه افزود: قابلیت اتصال متقابل موضوع جدیدی در حوزه پیامرسان نیست و در مورد همه پلتفرم هایی موجود صدق می کند خوشبختانه در کشورمان با برنامه ریزی خوب و به موقع این اتفاق صورت گرفت؛ و در حال حاضر جز کشور های پیشتاز هستیم و اکثر پیامرسان ها بهم متصل هستند و در آینده نیز در صورت درخواست پلتفرم خارجی و پذیرش قوانین سرزمینی کشورمان به قابلیت اتصال متقابل این شبکه شرایط فراهم است.
انجیدنی بیان کرد: در حال حاضر برخی از پیامرسان های داخلی مثل بله، ایتا، گپ و آی گپ به یکدیگر متصل هستند؛ با وجود اینکه در چند سال های اخیر اقدامات منفی در حمایت از نرم افزارهای داخلی صورت گرفت اما ما شاهد رشد استفاده از پیام رسان های داخلی و استقبال خوب مردم هستیم بطوریکه در حال حاضر یکی از پلتفرم های داخلی 50 میلیون کاربر فعال دارد و این به معنی استقبال صد در صدی از پیامرسان های داخلی است.
کلام آخر
همان طور که پیداست با بروز شدن فناوری ها در جهان این اتفاق دور از فکر نیست که روزی شرایطی فراهم شود که همه مردم دنیا بر بستر یک پیامرسان فعالیت کنند. همان طور که در حال حاضر در اتحادیه اروپا این مسیله رخ داده است و پیش بینی می شود کاربران بسیاری از این فناوری استقبال کنند ؛چرا که می توانند با نصب نرم افزار کمتر و اشغال فضای کم به فعالیت های خود بپردازند. از سوی دیگر رشد این فناوری درکشور ما نیازمند حمایت های لازم از سوی وزارت ارتباطات است که با فراهم کردن زیر ساخت های لازم به رشد و توسعه این فناوری کمک کند.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "ایران از پیشتازان فناوری «اینترکانکشن» در جهان/ اتصال متقابل پیامرسان ها چه مزایای دارد؟" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "ایران از پیشتازان فناوری «اینترکانکشن» در جهان/ اتصال متقابل پیامرسان ها چه مزایای دارد؟"، کلیک کنید.