تشکیل 12 کارگروه تخصصی برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان

تشکیل 12 کارگروه تخصصی برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی - خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان

به گزارش خبرگزاری هانسی، نشست مشترک ستاد اقتصاد مقاومتی دادگستری کل استان تهران با شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی با حضور علی القاصی رییس کل دادگستری استان تهران، علیرضا فخاری استاندار تهران، محمود نجفی عرب رییس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی و 33 نفر معاونان قضایی دادگستری کل استان تهران، مدیران و نمایندگان دستگاه های اجرایی و نمایندگان بخش خصوصی و شرکت های تولیدی و صنعتی استان تهران برگزار شد.

علی القاصی، رییس کل دادگستری استان تهران هدف از تشکیل این نشست را استماع و احصای مسایل و مشکلات تولیدکنندگان از لسان آن ها عنوان کرد و گفت: مقام معظم رهبری در تعیین راهبرد سال جاری، به حضور مردم به عنوان یک مولفه اصلی در امر تولید تاکید داشته اند و بر همین اساس حضور این جمع به عنوان نمایندگان بخش خصوصی و تولیدکنندگان به منظور بیان مسایل و مشکلات این بخش می تواند منشا اثر واقع شود.

تولیدکنندگان «نخبگان امر اقتصاد» و «فرماندهان و میدان داران جنگ اقتصادی» هستند

رییس کل دادگستری استان تهران تولیدکنندگان را به مثابه «نخبگان امر اقتصاد» و «فرماندهان و میدان داران جنگ اقتصادی» ارزیابی کرد و اظهار داشت: ضرورت دارد تا نظرات و پیشنهادات تولیدکنندگان و صنعت گران در بخش های حاکمیتی و دولتی به نحو کارآمد و اثربخش در تعیین سیاست ها و تدوین برنامه ها، مورد توجه قرار گیرد.

وی ضمن اشاره به اظهارات فعالان اقتصادی در این نشست عنوان کرد: پیچیدگی و فرایندی بودن مقررات حاکم در نظام تولید، فرسایشی بودن اجرای قوانین مرتبط با مقوله تولید در دستگاه های اجرایی، تفسیرپذیری قوانین و مقررات مرتبط با نظام تولید که می تواند موجبات سوء استفاده را فراهم کند، ضرورت حمایت مستمر از تولیدکنندگان از سوی مدیران دستگاه های اجرایی، تسریع در شناسایی برخط، مقابله با ترک فعل مدیران در حوزه اجرای قوانین مرتبط با نظام تولید و ضرورت رفع فوری آن ها، ضرورت حمایت نهادهای حاکمیتی و قضایی از اجرای صحیح قانون و مدیران دستگاه های اجرایی با هدف تربیت مدیران شجاع، تقویت بعد نظارتی دستگاه قضایی با هدف نظارت بر حسن اجرای قوانین، ضرورت شناسایی آسیب ها و خلاءها در اجرای قوانین، برخورد با سلیقه های شخصی در اجرای قوانین مرتبط با نظام تولید با هدف بسیج همگانی در قوای سه گانه در جهت رفع آسیب ها و خلاءها و حمایت قاطع از واحدهای تولیدی فعال و بنگاه های اقتصادی با هدف مشارکت حداکثری در تحقق شعار سال از مهمترین موضوعات و چالش هایی بود که در جلسه امروز توسط فعالان تولیدی کشور مطرح شد.

استخراج و انعکاس بیش از 40 آسیب و خلا در نظام اقتصادی و تولیدی کشور توسط دادگستری تهران

القاصی در ادامه خاطرنشان کرد: دادگستری کل استان تهران در اجرای منویات مقام معظم رهبری و دستورات ریاست قوه قضاییه با هدف رسیدن به اهدافی که ذکر شد جلسه مشترکی را با ستاد اقتصاد مقاومتی و شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی در بهمن ماه سال گذشته با حضور جمعی از فعالان تولیدی استان تهران برگزار کرد که در نتیجه این نشست بیش از 40 آسیب و خلا در نظام اقتصادی و تولیدی کشور استخراج شد و این آسیب ها در پایان سال به ریاست قوه قضاییه، دولت، وزارت صمت، استانداری تهران و بانک مرکزی منعکس شد.

رییس کل دادگستری استان تهران افزود: یکی از مصوبات آن جلسه تشکیل گارگروه های مشترکی به منظور پیگیری و رفع آسیب های شناسایی شده در نظام تولیدی کشور بین دادگستری، استانداری، اتاق بازرگانی، اتاق تعاون، اتاق اصناف، خانه صنعت و معدن و تجارت تهران و بازرسی کل استان تهران بود که پیرو مصوبه جلسه مشترک قبلی، 12 کارگروه برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی با ترکیب اعضای نهادهای مذکور تشکیل شد که در جلسه امروز روسای این کارگروه ها، احکام خود را دریافت و فعالیت کارگروه ها به صورت رسمی آغاز می شود.

وی با بیان اینکه هرکدام از این کارگروه ها بهترین ظرفیت برای پیگیری دغدغه های فعالان حوزه تولید هستند، اظهار کرد: در همین راستا دبیرخانه مشترکی بین دادگستری، اتاق بازرگانی و استانداری تهران جهت پیگیری عملکرد و پایش ماموریت کارگروه ها تشکیل می شود و این کمیته سه گانه کار پایش و پیگیری مستمر فعالیت کارگروه ها را بر عهده دارد. همچنین مسیولیت این «کمیته پایش» بر عهده معاون دادگستری کل استان تهران و جانشین رییس ستاد اقتصاد مقاومتی، معاون استاندار و معاون اتاق بازرگانی استان تهران خواهد بود.

تشریح وظایف کارگروه های تشکیل شده از زبان رییس کل دادگستری تهران

القاصی همچنین تصریح کرد: کارگروه ها موظفند با برگزاری جلسات مشترک و ملاقات چهره به چهره با مدیران واحدهای تولیدی ضمن استماع اظهارات آنان مشکلات موجود را شناسایی و در جهت رفع این مشکلات اقدامات و پیگیری های لازم را انجام دهند.

وی در ادامه تاکید کرد: اولین ماموریت این کارگروه ها این است که مسایل و مشکلاتی که در جلسه امروز از سوی مدیران واحدهای تولیدی مطرح شد بررسی و در اولویت رسیدگی قرار دهند.

القاصی با اشاره به اینکه با حمایت از کارگروه های مورد اشاره در دستگاه های اجرایی و قضایی، گفت: می توان تمام مطالبات و درخواست های طرح شده توسط فعالان تولیدی را پیگیری و در جهت رفع آن ها گام های اساسی برداشت.

رییس کل دادگستری استان تهران در پایان عنوان کرد: بدون شک ما در دستگاه قضا تمام ظرفیت خود را برای کمک به دولت و بخش خصوصی در جهت تحقق شعار سال به کار خواهیم بست.

باید از کار موازی در دستگاه های اجرایی جلوگیری کنیم

علیرضا فخاری استاندار تهران نیز در این نشست با اشاره به اینکه در کارگروه های تعیین شده باید از کار موازی در دستگاه های اجرایی جلوگیری کنیم، گفت: قوه قضاییه نیز باید با ترک فعل مدیران اجرایی چه در بخش خصوصی و چه در بخش دولتی با قوت و جدیت برخورد کند.

وی افزود: این جلسه یکی از پربازده ترین جلسات بخش اقتصادی استان تهران بود و در آن موضوعات و مشکلات واقعی و ملموس اهالی تولید که با پیگیری مستمر قابل حل است، مطرح شد.

استاندار تهران تصریح کرد: موارد و مشکلات تولید کنندگان باید در این کارگروه ها مطرح و راه حل های اساسی برای رفع این مشکلات از دل این کارگروه ها خارج شود.

وی با اشاره به تو در تو بودن برخی قوانین در حوزه تولید، خاطرنشان کرد: نقاط تلاقی قانون که در برخی موارد هم پوشانی ندارند باید در این کارگروه ها شناسایی و برای رفع این تداخلات پیشنهاد ارایه شود.

فخاری ادامه داد: مسایلی از جمله قیمت گذاری دستوری، مسایل مالیاتی، تسهیلات بانکی، سپرده های متعهدانه ارزی و ناترازی ها در حوزه انرژی وجود دارد موضوعاتی است که از قبل مطرح شده، اما از سوی فعالان تولیدی راهکاری برای حل آن ها ارایه نشده که لازم است این موارد توسط خود شما در این کارگروه ها موشکافی و پیشنهاد و راهکار عملی برای رفع آن ها ارایه شود.

کارگروه شناسایی و پیگیری رفع موانع حسن اجرای قانون اصل 44 قانون اساسی در حوزه خصوصی سازی، کارگروه جهش تولید با مشارکت مردم از طریق پیگیری رفع موانع فضای کسب و کار، کارگروه شناسایی و پیگیری رفع موانع بازگشت ارز حاصل از صادرات کالا و خدمات فنی و مهندسی، کارگروه جهش تولید از طریق رفع موانع شرکت های دانش بنیان، کارگروه جهش تولید در بخش کشاورزی، دام و طیور، کارگروه شناسایی و پیگیری رفع موانع فرا روی واحدهای تولیدی بخش خصوصی با رویکرد صادرات محور و گمرکی، کارگروه شناسایی و رفع مشکلات مرتبط با ثبت سفارش و تخصیص ارز مورد نیاز واحدهای تولیدی، کارگروه شناسایی و پیگیری رفع موانع مرتبط با ناترازی تامین انرژی واحدهای تولیدی، کارگروه موضوعات مرتبط با تهدیدهای محیط کسب و کار از جمله تامین اجتماعی، امور مالیاتی، دامپزشکی و محیط زیست، کارگروه شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی کشاورزی و دامداری راکد و نیمه فعال، کارگروه شناسایی و پیگیری رفع مشکلات شهرک ها و نواحی صنعتی و کارگروه جهش تولید در بستر حمایت از شرکت های تولیدی منحله و ورشکسته 12 کارگروه تشکیل شده در راستای حمایت از تولید در استان تهران است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تشکیل 12 کارگروه تخصصی برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تشکیل 12 کارگروه تخصصی برای شناسایی و رفع موانع واحدهای تولیدی – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.