تعرفه های نجوبی برق صنعتی؛ صنایع در دوراهی بودن یا نبودن – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان
خبرگزاری هانسی، گروه استانها: تعرفههای گران برق و گاز در فصل سرد پاییز و زمستان واحدهای تولیدی و صنعتی مازندران را دستخوش حاشیههای زیادی کرده است و برخی از این واحدها برای خروج از بحران اقدام به تعدیل نیرو و کاهش تولید کرده است.
طبق آمارهای ارائه شده فقط ۱۰ درصد مصرف برق استان مازندران مربوط به بخش صنعتی است اما ناترازی انرژی سبب شده تا واحدهای تولیدی بیشترین بار مشکلات ناشی از این بخش را به دوش بکشند.
تأمین انرژی از یک سو و تعرفههای گران آن در کنار بخشنامههای ساعتی و خلق الساعه سبب شده تا تولید در مازندران با حاشیههایی روبرو شود و این مسئله فعالان اقتصادی را با چالش روبرو کرده است.
اعتراض فعالان اقتصادی درباره اعمال هزینه ترانزیت برای واحدهای با قدرت برق یک مگاوات و کمتر و همچنین افزایش تعرفه برق و پرداخت مابهالتفاوت برق مصرفی از فروردین تا مهرماه امسال از مهمترین دغدغهها به شمار میرود.
بهمن احمدی یکی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان برتر استان و کشور در گفتگو با خبرنگار هانسی با اظهار اینکه صنایع و واحدهای تولیدی همواره با تنش همراه هستند، گفت: قطع برق و انرژی حتی در فصل پاییز بدون اعلام قبلی، مشکلاتی را ایجاد کرده است.
به دلیل قطع ناگهانی برق برای جبران ناترازی، هر بار خسارت و زیانهای بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی به مجموعه تولیدی ما وارد میشود
وی با انتقاد از افزایش نامتعارف تعرفه برق افزود: به دلیل قطع ناگهانی برق برای جبران ناترازی، هر بار خسارت و زیانهای بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیونی به مجموعه تولیدی ما وارد میشود و با بخش دولتی تدابیر ویژه ای برای رفع ناترازی ها و کاهش بار مشکلات بخش تولید اتخاذ کند.
گوشت و پوستی از تولید نمانده است
عبدالعلی طهماسبی دیگر صادرکننده بزرگ صنایع غذایی در کشور با بیان اینکه در این شرایط دیگر گوشت و پوستی از تولید نمانده است، گفت: آذرماه پارسال تعرفه برق افزایش یافت و مابه التفاوت از ما دریافت کردند و امسال نیز همین رویه تکرار شد.
وی در گفتگو با خبرنگار هانسی با اظهار اینکه تولیدکنندگان از انبوه مشکلات و افزایش تعرفهها بریدهاند، گفت: با این رویه چارهای جز تعطیلی نداریم و مسئولان باید به فکر تبعات ناشی از آن باشند.
مرغداران و تولیدکنندگان گوشت سفید نیز از افزایش چندبرابری تعرفهها گلایه مند هستند و عنوان میکنند افزایش تعرفهها باید از ابتدای سال اعمال شود نه آنکه وسط و یا پایان سال بخواهند نرخها را از ابتدای سال اعمال کنند.
امیر میران آملی دیگر تولیدکننده برتر کشور نیز از وضعیت موجود در حوزه تولید انتقاد و اضافه کرد: ما باید در صف تولید باشیم نه دور میز برای بیان مشکلات.
تعرفههای میلیاردی برق مرغداریها
وی با اشاره به افزایش تعرفه برق واحدهای مرغداری گفت: پول برق واحد مرغداری که قبلاً ۱۰۶ میلیون تومان بوده به بیش از یک میلیارد تومان رسیده است.
وی با بیان اینکه چرا دولت نرخ جدید تعرفه برق را از ابتدای فروردین ماه اعلام نکرد، افزود: اکنون پس از گذشت هشت ماه، آن را اعلام و در صدد دریافت مابهالتفاوت است.
سید مجتبی رضوی رئیس خانه صنعت و معدن نیز با اظهار اینکه عمده واحدهای صنعتی مازندران زیر یک مگاوات هستند، افزود: وزارت نیرو حق ترانزیت را به آنها تعمیم داده و ما نمیدانیم در این میان، بند افزایش قیمت بر چه پایهای استوار است.
واحدهای تولیدی مختلف مازندران از افزایش چندبرابری قیمت برق و دریافت مابه التفاوت آن گلایه مند هستند و تقاضا دارند شرکتهای توزیع برق و برق منطقهای مازندران صرفاً نسبت به اخذ بدهی جاری شامل قبض برق و قبض ترانزیت همه مشترکان صنعتی استان از تاریخ ابلاغ مصوبه اقدام و از دریافت مابه التفاوت ناشی از اصلاح قبوض مشترکین صنعتی از ابتدای اردیبهشت تا پایان شهریور ماه سال جاری خودداری کند.
همچنین اعمال هزینه ترانزیت برای مشترکان صنعتی با قدرت قراردادی بیش از ۳۰ کیلو وات تا یک مگاوات بدون استناد به مبنای قانونی منظور شده و منجر به افزایش بیش از حد و غیر قابل توجیه بهای برق واحدهای صنعتی و اعتراض تولیدکنندگان شده است.
اعمال هزینه ترانزیت برای مشترکان صنعتی با قدرت قراردادی بیش از ۳۰ کیلو وات تا یک مگاوات بدون استناد به مبنای قانونی منظور شده و منجر به افزایش بیش از حد و غیر قابل توجیه بهای برق شده است
نادعلی کهنسال مدیرکل صمت مازندران نیز افزایش تعرفه و ناترازی انرژی را از مشکلات مهم واحدهای تولیدی بیان کرد و گفت: این مساله سبب شده تا چالشهای فراروی تولید بیشتر شود.
وی در گفتگو با خبرنگار هانسی با بیان اینکه این مشکل مختص مازندران نیست بلکه همه مناطق کشور با آن درگیر هستند، افزود: پیگیریهایی در سطح ملی در دست اقدام است تا این مسئله رفع شود.
وی در عین حال تصریح کرد: ناترازی های انرژی منجر به کاهش تولید در برخی واحدهای صنعتی استان شده است و در مجموع میتواند تبعات منفی برجای گذارد.
در استان مازندران بیش از سه هزار واحد تولیدی کوچک و متوسط وجود دارد که ۱۰۰ هزار نفر در این واحدها مشغول کار و فعالیت هستند و ناترازی های انرژی از یک سو و تعرفههای نجومی مشکلاتی را برای آنان ایجاد کرده است.
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "تعرفه های نجوبی برق صنعتی؛ صنایع در دوراهی بودن یا نبودن – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "تعرفه های نجوبی برق صنعتی؛ صنایع در دوراهی بودن یا نبودن – خبرگزاری هانسی | اخبار ایران و جهان"، کلیک کنید.