جمع آوری 220 هزار سند از شهدای گیلان / بهسازی 99 درصد گلزارهای استان

جمع آوری 220 هزار سند از شهدای گیلان / بهسازی 99 درصد گلزارهای استان

هانسی/گیلان مدیرکل بنیاد شهید گیلان از جمع آوری 220 هزار سند از شهدای استان در قالب عکس، دست نوشته، وصیت نامه و … خبر داد و گفت: 2300 نفر از شهدای استان وصیت نامه با دست خط خودشان دارند. اقدام به چاپ این وصیت نامه ها در قالب پنج دفتر کردیم و هر دفتر حاوی 100 وصیت نامه است؛ دفتر ششم در دست تالیف بوده و به زودی چاپ می شود.

محمدرضا داوطلب امروز (19 اسفند ماه) در جمع خبرنگاران، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره هشت هزار شهید استان گیلان، اظهار کرد: مردم در جامعه اسلامی ولی نعمت هستند و خبرنگاران به تاسی از شهدا، راه ایثار و از خود گذشتگی در پیش گرفته اند و پل ارتباطی میان مردم و مسوولان هستند.

وی ضمن گرامیداشت سالروز صدور فرمان تاریخی معمار کبیر انقلاب اسلامی، حضرت امام خمینی (ره) در 22 اسفند ماه 1358 مبنی بر تاسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، ادامه داد: رسالت بنیاد شهید، خدمت و رسیدگی به امور عمومی و فرهنگی و اجتماعی افرادی است که در راه انقلاب و نظام از جان خود گذشتند.

مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران گیلان خانواده های شهدا به ویژه پدران و مادران را میراث گران بهای انقلاب دانست و بیان کرد: شهدا مردانه ایستادند و جان خود را در طبق اخلاص گذاشتند تا ما بمانیم و انقلاب اسلامی ادامه داشته باشد.

او با اشاره به گذشت 45 سال از عمر با برکت انقلاب اسلامی، از ایستادگی جانانه ملت پای آرمان ها و ارزش های انقلاب سخن گفت و ادامه داد: دشمن همواره به دنبال خارج کردن مردم از مسیر انقلاب است؛ اما ملت ایران برای دین و شهدا احترام و ارزش قایلند و با وجود همه مشکلات، از انقلاب اسلامی دفاع می کنند و راه شهدا را ادامه می دهند.

وی با قدردانی از حضور پرشور و شعور ملت در پای صندوق های رای و لبیک به ندای مقام معظم رهبری، اظهار کرد: دشمن از دو سال پیش برنامه ریزی کرده بود تا مردم در انتخابات حاضر نشوند؛ اما مردم با بصیرت و آگاه و ولایتمدار ایران همه توطیه ها را خنثی کردند.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان مردم و مسوولان را مدیون خانواده های شهدا دانست و بیان کرد: خانواده های شهدا محق هستند، نه مستحق و هیچ خواسته ای از ما ندارند. ایثارگران نیز بیش از آنچه را که قانون برای آنها متصور شده است، طلب نمی کنند. این ما هستیم که هنوز قانون را به صورت کامل محقق نکرده ایم.

او گیلان را استان اول کشور در برگزاری مراسم و یادواره های شهدا دانست و گفت: سالانه بیش از 1000 مجلس و محفل و یادواره شهدا در گیلان برگزار می شود که نشان دهنده برگزاری میانگین روزانه سه یادواره است. دومین کنگره ملی هشت هزار شهید استان گیلان اردیبهشت ماه سال 1404 برگزار می شود.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان از انجام حدود 27 هزار و 700 دیدار و برقراری هفت هزار تماس تلفنی با خانواده های شهدا و ایثارگران در سال جاری خبر داد و تاکید کرد: بالغ بر 2500 دیدار چهره به چهره نیز با خانواده های شهدا و ایثارگران انجام شده است.

وی گفت: 17 شهرستان گیلان اداره بنیاد شهید و امور ایثارگران دارند. امروز همه خانواده های شهدا و ایثارگران زیر چتر حمایتی بنیاد شهید قرار دارند که شامل والدین، همسران و فرزندان بدون شغل آنها و ایثارگران 5 تا 70 درصد جانبازی می شود.

داوطلب با بیان اینکه 14 هزار و 98 نفر از جامعه هدف ایثارگری استان مستمری بگیر بنیاد شهید هستند و اظهار کرد: با اهتمام دولت، پرداخت پاداش بازنشستگی به ایثارگرانی که به سن 60 سالگی رسیده اند، در دستور کار است. همچنین ایثارگرانی که 30 سال از جانبازی آنها گذشته، پاداش بازنشستگی می کنند.

وی با اشاره به پرداخت حقوق و مستمری به ایثارگران دهک های اول تا سوم، گفت: سال آینده پیگیر پرداخت مستمری تا دهک پنج هستیم.

او به تولید چهار مستند فاخر از شهدای شاخص استان اشاره کرد و با بیان اینکه پنج مستند دیگر در دست ساخت داریم، اظهار کرد: باید از فضای مجازی برای تولید محتوا و آثار فرهنگی در حوزه ایثار و شهادت استفاده کنیم. شهدای گیلان سوژه های زیادی دارند و این ظرفیت وجود دارد که برای هر کدام از شهدا فیلم، سریال، مستند، نماهنگ، کلیپ، انیمیشن، پادکست و… تولید کنیم.

وی با بیان اینکه 3000 مصاحبه با خانواده های شهدا را در قالب «اسناد افتخار» ضبط کردیم، افزود: والدین و همسران شهدا دچار کهولت شده اند و اغلب در سنین بالای 70 سال هستند و در حال از دست دادن آنها هستیم. مستند «سند افتخار» به عنوان میراثی گرانبها مورد استفاده آیندگان قرار خواهد گرفت.

مدیرکل بنیاد شهید گیلان موزه دفاع مقدس استان را فرصتی برای عرضه محصولات فرهنگی مرتبط با فرهنگ ایثار و شهادت دانست و تاکید کرد: پس از والدین شهدا «سند افتخار» جانبازان و آزادگان را دنبال می کنیم.

وی با اشاره به رتبه برتر بنیاد شهید گیلان در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، بیان کرد: بنیاد شهید گیلان عنوان دوم را در مسابقات قرآن کریم شاهد و ایثارگر کشور کسب کرد. ایثارگران استان در جشنواره شهید پیشرفت و مسابقات فرهنگی و ورزشی و کسب نشان ملی ایثار و جشنواره های شعر و تجسمی ایثار و… نیز درخشیده اند.

داوطلب از برگزاری پویش سراسری «سلام شهید» با محوریت سرکشی از خانواده های شهدا خبر داد و اظهار کرد: بنیاد شهید گیلان نخستین کارگروه ترمیم و بهسازی گلزارهای شهدا را راه اندازی کرده است. در استان 1301 گلزار داریم که 99 درصد آنها تکمیل شده و سه گلزار باقی مانده است که تا سال آینده بهسازی خواهد شد.

وی با اشاره به گذشته 45 سال از انقلاب و 35 سال از جنگ، گفت: همه ایثارگرانی که بیش از شش ماه در جبهه حضور داشتند در قالب کمیسیون احراز جانبازی می توانند از مزایای قانونی ایثارگری منتفع شوند. پرونده حدود 1000 ایثارگر احرازنشده باقی مانده که پس از ماه رمضان تعیین تکلیف خواهد شد.

وی با بیان اینکه در هفته بزرگداشت شهدا و به مناسبت چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب، 45 عنوان برنامه برگزار می شود، توضیح داد: برگزاری پویش «سلام شهید»، برگزاری 70 یادواره شهدا، تجلیل از خانواده های شهدا و ایثارگران، کاشت هشت هزار نهال به نیت هشت هزار شهید گیلان، برپایی میز خدمت جهادی، برگزاری همایش شهدای قرآنی، ختم قرآن به نیت شهدا و … از جمله این برنامه هاست.

او از برآورد اعتبار 12 میلیارد تومانی برای ترمیم و به روزرسانی تابلوها، المان ها و تصاویر شهدا با همکاری سازمان برنامه و بودجه خبر داد و افزود: در صورت تامین 50 درصدی این اعتبار، در یک سال آینده نیمی از تابلوها را ترمیم خواهیم کرد.

پایان خبر هانسی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "جمع آوری 220 هزار سند از شهدای گیلان / بهسازی 99 درصد گلزارهای استان" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "جمع آوری 220 هزار سند از شهدای گیلان / بهسازی 99 درصد گلزارهای استان"، کلیک کنید.