مصرف خودسرانه داروی تقویتی و دردسرهایش!
یک فوق تخصص گوارش و کبد می گوید: آمار مصرف خودسرانه مکمل ها، داروهای تقویتی، مسکّن ها و آنتی بیوتیک ها در کشور بیش از حد نرمال است و داروخانه ها هم داروها را به راحتی و بدون نسخه پزشک در اختیار افراد می گذارند.
به گزارش هانسی، همشهری آنلاین نوشت: طبق گزارش جامعه پزشکی، آمار مصرف خودسرانه داروهایی مثل آمپول تقویتی نوروبیون و ب کمپلکس در ایران بسیار بالا است و خیلی از مردم، همدیگر را هم به مصرف آنها تشویق می کنند و حتی تا جایی تخصصی عمل می کنند که تاکید دارند حتما نوع خارجی آن خریداری شود تا اثر بهتری داشته باشد. این در حالی است که متخصصان می گویند: مصرف بیش از حد بعضی از داروها مثل آمپول ب کمپلکس، آمپول نوروبیون، ب 12 و ویتامین دی اثرات بدی روی بدن می گذارد و تحقیقات نشان داده که بعضی از اینها سرطان زا هستند و حتی می توانند مرگبار باشند.
ایرج خسرونیا، فوق تخصص گوارش و کبد و رییس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید می کند که مصرف بی رویه، نابجا و خودسرانه ی بعضی از داروها مثل ویتامین دی، ویتامین سی و ب کمپلکس باعث ناراحتی های دستگاه گوارش، بیماری کبد مثل کبد چرب و بیماری کلیه ازجمله سنگ کلیه می شود و حتی می تواند به مسمومیت فرد منجر شود. پس مصرف هر دارویی بدون تجویز پزشک کار درستی نیست. البته نمی توان نادیده گرفت که بعضی از پزشکان هم خیلی راحت نوروبیون تجویز می کنند. حتی برای درمان سرماخوردگی.
دکتر خسرونیا می گوید: با اشاره به این که متاسفانه آمار مصرف خودسرانه مکمل ها در ایران خیلی زیاد است، می گوید: مصرف داروهای دیگر مثل مسکن ها و آنتی بیوتیک ها هم در کشورمان بیش از حد نرمال است. وقتی دارویی را خودسرانه و بدون تجویز پزشک و بدون این که کارآیی آن را بدانیم، مصرف می کنیم، با دست خودمان به بدن خود آسیب می رسانیم.
رییس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران می گوید: در کشور ما رایج شده که افراد جوان تا احساس خستگی و کسالت می کنند، یک آمپول نوروبیون می زنند. در حالی که هیچ فایده ای هم ندارد و فقط بدن خود را از بین می برند. چون مصرف این داروی به ظاهر ساده می تواند به عوارضی ازجمله مسمومیت فرد منجر شود، می تواند به کبد سالم آسیب بزند، می تواند منجر به بروز سرطان بشود. اصلا مصرف یا تزریق نوروبیون برای جوانان لزومی ندارد و فقط افراد مسن و سالمند باید آن را مصرف کنند. آن هم ماهانه یا هر چند ماه، یکی دو بار.
به گفته این فوق تخصص گوارش و کبد، بیشتر کشورهای دنیا دارو را بدون نسخه پزشک دست بیمار نمی دهند اما متاسفانه این کار در ایران مرسوم است و هرکس دارویی بخواهد، می رود آن را راحت از داروخانه می خرد و داروخانه هم آن را بدون نسخه پزشک به راحتی در اختیار افراد می گذارد.
رییس هیات مدیره جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران می گوید: اگر خوب غذا بخورید و مواد پروتیینی و ویتامین ها به بدن تان برسد، مصرف مکمل ها هم اشتباه است. در هیچ جای دنیا چنین چیزی رایج نیست. ما مقدار زیادی از بودجه خانواده را صرف خرید داروهایی می کنیم که مصرف شان هیچ ضرورتی ندارد.
دکتر خسرونیا می گوید: هروقت آزمایش خون دادیم و نتیجه آزمایش ما کمبود ویتامین یا ویتامین هایی را نشان داد، مصرف داروها و ویتامین ها و مکمل ها منطقی است. اما وقتی هنوز آزمایش نداده ایم و نمی دانیم بدن مان چقدر و در مورد چه ویتامین هایی کمبود دارد، به هیچ عنوان نباید خودسرانه دارویی را مصرف یا تزریق کنیم.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "مصرف خودسرانه داروی تقویتی و دردسرهایش!" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، ممکن است در این موضوع، مطالب مرتبط دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "مصرف خودسرانه داروی تقویتی و دردسرهایش!"، کلیک کنید.