معرفی روش های بستن فاصله بین دندانی

دیاستما یا فاصله بین دندان‌ ها، به دلیل نامتناسب بودن اندازه فک ایجاد شده و ممکن است در هر سنی مشاهده شود. خوشبختانه، برای درمان فاصله بین دندان، روش‌های مختلفی وجود دارد که به افراد کمک می‌کند تا به لبخندی زیبا و رضایت‌بخش دست یابند.

کامپوزیت فاصله بین دندانی

کامپوزیت دیاستما زمانی مورد استفاده قرار می‌گیرد که فاصله بین دندان‌ها نسبتاً زیاد باشد و بیمار بخواهد در کمترین زمان ممکن، این مشکل را حل کند. تنها چند ساعت پس از اعمال کامپوزیت، دندان به شکل طبیعی خود باز می‌گردد. بستن فاصله دندانی با کامپوزیت به‌عنوان یکی از کم‌هزینه‌ترین گزینه‌ها برای درمان این عارضه شناخته می‌شود.

نمونه کار بستن فاصله دندان با کامپوزیت در کلینیک بارانا

ارتودنسی برای اصلاح فاصله‌ دندان ها

ارتودنسی با بستن فاصله بین دندان‌ها، عملکرد جویدن و سلامت دهان را بهبود می‌بخشد؛ اما ممکن است درمانی تهاجمی و گاه دردناک باشد. در برخی موارد، ارتودنسی تنها راه‌حل مناسب تشخیص داده شده و معمولاً پس از ۶ ماه، نتایج مثبتی در فاصله دندان‌ها دیده می‌شود.

ایمپلنت دندان برای بستن دیاستم

این روش به عنوان یک جایگزین دائمی برای دندانی که از دست رفته یا به دلیل فاصله زیاد، قابل استفاده نیست، مطرح می‌شود. طراحی ایمپلنت‌ها به گونه‌ای انجام می‌گیرد که مشابه دندان‌های طبیعی بیمار باشد. در صورتی که فاصله بین دندان‌های بیمار به اندازه یک دندان کامل باشد، ایمپلنت گزینه‌ای مناسب و کاربردی خواهد بود.

روکش و بریج فاصله بین دندانها

روکش دندان و بریج می‌تواند گزینه‌ای مناسب برای درمان آسیب‌دیدگی‌های دندان باشد. به عنوان مثال، در صورتی که دندانی در اثر پوسیدگی یا ضربه دچار شکستگی شده باشد، استفاده از این روش به بازیابی ساختار و شکل طبیعی دندان کمک می‌کند. بدین ترتیب، مشکلات ظاهری و عملکردی دندان نیز به طرز مؤثری برطرف خواهد شد.

لمینت دندان

لمینت، لایه نازکی است که بر روی سطح جلویی دندان‌ها چسبانده می‌شود. در این روش، پزشک باید مقدار کمی از مینای دندان را بتراشد تا لمینت به طور طبیعی بر روی دندان نمایان شود. این تکنیک نیز در درمان فاصله بین دندان ها و بهبود زیبایی آن‌ها مؤثر است.

دندان مصنوعی

زمانی که چند دندان کشیده یا افتاده باشد استفاده از دندان مصنوعی، یکی از درمانهای پیشنهادی است. با این حال، دندان مصنوعی معمولاً به عنوان آخرین گزینه در نظر گرفته می‌شود؛ چراکه به اندازه سایر روش‌ها، طبیعی به نظر نمی‌رسد.

کدام روش برای بستن فاصله بین دندان ها مناسب است؟

معمولاً بهترین روش پیشنهادی برای بستن فاصله بین دندان‌ها، استفاده از ارتودنسی است. با وجود هزینه‌های نسبتاً بالای این روش، ارتودنسی به عنوان یک راهکار بادوام شناخته می‌شود که نه تنها فاصله‌های دندانی را می‌بندد، بلکه می‌تواند مشکلات دیگری از جمله ناهمواری و شلوغی دندان‌ها و مسائل مربوط به هم‌راستایی فک را نیز برطرف کند.

بهترین روش از بین بردن فاصله بین دندان، ارتودنسی است.

البته در صورتی که میزان این فاصله جزئی بوده و بین همه دندانها وجود نداشته باشد، می‌توان استفاده از کامپوزیت را نیز پیشنهاد داد.

علت ایجاد فاصله بین دندان ‌ها

  • رشد فک در کودکان: در کودکان، پس از رویش دندان‌های شیری، سایز دندان‌ها تغییری نمی‌کند؛ اما فک به‌طور مستمر رشد کرده و منجر به ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود.
  • اختلاف اندازه بین دندان‌ها و فک: عدم تطابق بین اندازه دندان‌ها و سایز فک یکی دیگر از علل مهم ایجاد فاصله بین دندان‌ها است که به بی‌نظمی دندانی منجر می‌شود.
  • بیماری‌های لثه: بیماری‌های لثه از جمله عواملی هستند که با تخریب بافت‌های حمایتی دندان‌ها، فاصله‌هایی بین آنها ایجاد می‌کنند.
  • عادت‌های رفتاری نادرست: عادت‌های اشتباه مانند مکیدن انگشت، تأثیرات منفی بر روی دندان‌ها و ترتیب آن‌ها داشته و در نتیجه، باعث ایجاد فاصله بین دندان‌ها می‌شود.

جمع‌بندی و انتخاب بهترین روش برای بستن فاصله بین دندانی

انتخاب بهترین روش برای برای بستن فاصله بین دندان‌ها باید بر اساس تشخیص پزشک و شرایط دندان‌های بیمار انجام شود تا ضمن بهبود زیبایی، سلامت و عملکرد دهان نیز تضمین گردد. مشاوره با متخصص دندانپزشکی، اولین گام در یافتن مناسب‌ترین درمان است.

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی روش های بستن فاصله بین دندانی" هستید؟ با کلیک بر روی کسب و کار ایرانی, پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی روش های بستن فاصله بین دندانی"، کلیک کنید.