همه ما سلامتی مان را مدیون این حشره زشت هستیم

تقریباً ۸۰درصد کل زندگی گیاهی جهان وابسته به گرده افشانی است؛ این حشرات هستند که در طول فرایند گرده افشانی گرده را از بساک گیاه نر به کلاله گیاه ماده می رسانند.
به گزارش هانسی روزنامه اطلاعات نوشت: برخی از انسان ها نسبت به حشرات حس خوبی ندارند اما آن ها علاوه بر آن که اغلب بی خطر هستند برای حیات کره زمین هم نقش مهمی را ایفا می کنند.
حشرات اهمیت بسیار زیادی در زندگی انسان ها دارند و بشر از بدو خلقت دارای رابطه کاملاًنزدیکی با این موجودات بوده و از بسیاری جهات نیز زندگی سایر موجودات ازجمله انسان ها وابسته به این جانداران کوچک است. درست است که در صورت نابودی حشرات دیگر پشه ای برای گزش ما انسان ها و انتقال انواع بیماری ها وجود نخواهد داشت میلیون ها نفر از بیماری هایی نظیر مالاریا و تب تنگو نخواهند مُرد و کشاورزان دیگر برای حفاظت از محصولات نیازی به سمپاشی نخواهند داشت اما منافع حشرات به مراتب بیشتر از زیان های آن هاست.
تقریباً ۸۰درصد کل زندگی گیاهی جهان وابسته به گرده افشانی است؛ این حشرات هستند که در طول فرایند گرده افشانی گرده را از بساک گیاه نر به کلاله گیاه ماده می رسانند.در بیشتر موارد حشراتی نظیر زنبور سوسک و پروانه عامل گرده افشانی هستند و در موارد نادر باد آب یا دیگر جانوران این فرایند را انجام می دهند.
بدون وجود این گرده افشان ها اکثر گیاهان زمین نابود خواهند شد.حال آنکه بخش وسیعی از رژیم غذایی انسان های کره زمین وابسته به گیاهانی نظیر گندم برنج میوه ها و سبزی هایی است که حشرات در بقای آن ها نقش دارند.حتی پستاندارانی هم که ما از گوشت آن ها استفاده می کنیم از گیاهانی تغذیه می کنند که حشرات در تولید آن ها نقش دارند. پس دنیای بدون حشرات به معنای نابودی حیات در کل کره زمین است.
اگر چه سوسری ها جزو یکی از منفورترین موجودات محسوب می شوند و بیشتر افراد آرزوی مرگ این حشره مؤذّی را دارند اما محو شدن سوسک از روی زمین عواقب خطرناکی برای محیط زیست به دنبال خواهد داشت!انقراض سوسری ها می تواند چرخه حیاتی نیتروژن را نیز مورد تهدید قرار داده و سلامت جنگل ها را با خطر جدی مواجه سازد.
اغلب سوسری ها از مواد آلی فاسد شده حاوی مقادیر بالای نیتروژن تغذیه می کنند و مدفوع این حشرات نیتروژن را به خاک بازمی گرداند که مورد استفاده گیاهان قرار می گیرد.سوسری ها یکی از منابع غذایی مهم برای عنکبوت ها صدپایان پرندگان خزندگان و پستانداران کوچک مانند حشره خوار هستند.
مطالعات اخیر نشان می دهد جمعیت حشرات به طور چشمگیری در بسیاری از نقاط جهان در حال کاهش است. دانشمندان از عوامل بسیاری که باعث کاهش جمعیت حشرات در جهان هستند نام برده اند که در میان آن ها اصلی ترین عوامل استفاده گسترده از آفت کش ها گسترش محصولات زراعی کشت خالص مانند ذرت و سویا شهرنشینی و تخریب زیستگاه هستند. به گفته دانشمندان سه عامل آفت کش ها
سنگ فرش کردن و دمای بالای هوا فشار زیادی به زندگی پروانه ها در دو دهه گذشته وارد کرده است.مدت ها است کشاورزی صنعتی تبدیل به معضلی برای پروانه ها و حشرات دیگر شده اما زندگی شهری اثری حتی مخرب تر بر این موجودات داشته است.
تغییرات آب و هوایی و گرمایش زمین بر توانایی تولیدمثل حشرات آسیب می زند و این روند ممکن است با پیامدهای بلندمدت همراه باشد. در این میان حشرات در عرض های جغرافیایی شمالی نسبت به حشرات مناطق جنوبی در برابر گرما آسیب پذیرتر هستند.علاوه براین بسیاری از حشرات وقتی هنوز بالغ نشده اند قادر به طی کردن مسافت های طولانی نیستند و از اقلیم گرم بیشتر صدمه می بینند.
آفت کش ها یکی از عوامل مهم نابودی حشرات به ویژه حشرات مفید هستند. گونه خاصی از آفت کش ها موسوم به «نئونیکوتینوئیدها» موجب از بین رفتن سلول های مغزی زنبورها می شود و در نتیجه آن ها قادر به یادگیری جمع آوری غذا و تولیدمثل نخواهند بود.زمانی که توانایی مغز زنبور برای یادگیری محدود شود زنبور قادر به انجام مهارت های مهم و کلیدی نظیر تشخیص وجود شهد و گرده از بوی ساطع شده از گل ها نخواهد بود.
مطالعات جدید نشان می دهد میلیاردها و شاید تریلیون ها حشره در سال قربانی تصادفات رانندگی در جاده های دنیا می شوند.طبق آمار به دست آمده برخورد خودروها و وسایل نقلیه با حشرات به طور غیرمنتظره ای موجب کاهش تعداد حشرات و افزایش نگرانی کارشناسان و بیولوژیست ها شده است و این روند می تواند تأثیر نامطلوبی روی اکوسیستم های جنگلی یا بیابانی داشته باشد.
نخستین بررسی و مطالعه قابل توجهی که درباره جیرجیرک ها و ملخ های اروپا انجام شد نشان می دهد بیش از یک چهارم گونه های این حشرات در معرض انقراض قرار گرفته اند.این حشرات که به گروهی از حشرات به نام «راست بالان» تعلق دارند و بیش از دیگر انواعی که تحت بررسی قرار گرفتند در معرض خطر هستند.
راست بالان ازجمله جیرجیرک ها جیرجیرک شاخک دراز و ملخ ها در علفزارها زندگی می کنند و منبع غذایی مهمی برای پرندگان و خزندگان هستند و از بین رفتن آن ها تمامی زنجیره غذایی و زیست بوم (اکوسیستم) را تحت تأثیر قرار می دهد.علاوه براین زیستگاه این حشرات هم به دلیل گسترش صنعت گردشگری و کشاورزی بی رویه در معرض نابودی است.برخی گونه ها نیز به خصوص در یونان و جزایر قناری به دلیل آتش سوزی ها زیستگاه خود را از دست داده اند و جمعیت آن ها رو به انقراض رفته است. برای نجات این حشرات از خطر انقراض باید از زیستگاه های آن ها بیشتر مراقبت و محافظت شود. این کار باید با مدیریت پایدار علفزارها و مثلاً با استفاده از روش های کشاورزی سنتی انجام شود.
حجم مهاجرت حشرات در ارتفاع بسیار بالا واقعاً زیاد است. دسته های حشراتی که در آسمان پرواز می کنند بخشی از اکوسیستمی هستند که کمتر به آن پرداخته می شود. محققان مهاجرت حشرات در ارتفاع بین ۱۵۰تا ۱۲۰۰متری زمین را در بازه زمانی ۱۰ساله بررسی کردند؛ آن ها تخمین می زنند تعداد بیش تری از حشرات مهاجر در نقاط دیگر زمین وجود داشته باشند. افزایش دمای زمین از عوامل مهم نابودی این حشرات است.
۷۰ درصد جمعیت جانداران زمین را حشرات تشکیل می دهند و تابه حال یک میلیون گونه از حشرات شناسایی شده اند و تخمین می زنند که حداقل ۴میلیون این گونه ها در سراسر جهان هنوز هم ثبت نشده اند. تعداد بسیار کمی از این گونه ها تحت نظارت یا مراقبت هستند.
به عنوان مثال در آلمان فقط ۳۷گونه از حشرات تحت نظارت هستند.کاهش قابل توجه جمعیت حشرات می تواند عواقب گسترده ای در سراسر جهان و انسان ها بگذارد. تولید محصولات کشاورزی به زنبورعسل و سایر بی مهرگان وابسته است.هرگونه تغییر در جمعیت حشرات می تواند به تغییرات جدی و قابل توجه در اکوسیستم ها و کاهش تنوع زیستی بیانجامد.اگر حشرات کره زمین نابود شوند بدون شک کل دنیا از هم فرو می پاشد.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "همه ما سلامتی مان را مدیون این حشره زشت هستیم" هستید؟ با کلیک بر روی عمومی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "همه ما سلامتی مان را مدیون این حشره زشت هستیم"، کلیک کنید.