پایان یک تحقیق جنجالی/ آیا داروهای کاهش وزن منجر به خودکشی می شود؟
تحقیقات صورت گرفته در آژانس دارویی اروپا نشان می دهد که هیچ نشانه ای از افزایش افکار خودکشی در بین مصرف کنندگان داروهای دیابت و کاهش وزن ساخت شرکت های دارویی «نوو-نوردیسک»، «استرازنکا»، «سانوفی» و «ایلای لی لی» وجود ندارد.
گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری هانسی، تحقیقات صورت گرفته در آژانس دارویی اروپا نشان می دهد که هیچ نشانه ای از افزایش افکار خودکشی در بین مصرف کنندگان داروهای دیابت و کاهش وزن ساخت شرکت های دارویی «نوو-نوردیسک»، «استرازنکا»، «سانوفی» و «ایلای لی لی» وجود ندارد و به این ترتیب، این آژانس به تحقیقات 9 ماهه خود در این زمینه پایان داده است.ماجرا از جایی آغاز شد که سال گذشته، آژانس دارویی اروپا به دنبال گزارش شماری از بیماران که مدعی شده بودند پس از مصرف برخی داروهای درمان دیابت و کاهش وزن، افکار خودکشی به سرشان زده است، تحقیقاتی را آغاز کرد.
اصلی ترین دغدغه آژانس دارویی اروپا این بود که آیا چنین ادعایی برگرفته از آثار دارویی ( مربوط به داروهای ضد دیابت و کاهش وزن ) بوده یا ناشی از شرایط شخصی این افراد و احیانا افسردگی ناشی از بیماری !
برخی از بیماران گفته بودند که پس از مصرف «اوزمپیک» از داروهای محبوب برای درمان دیابت نوع 2 و همچنین «ویگووی» از داروهای پرفروش برای کاهش وزن، که هردو ساخت شرکت «نوو-نوردیسک» هستند، دچار افسردگی شدند و افکار خودکشی را تجربه کردند. به عبارت بهتر، آنها مدعی بوده اند قبل از مصرف داروها، نشانه ای از افسردگی نداشته اند اما پس از آن، دچار حالت هیستیریک و عصبی شده اند.
مصرف کنندگان داروی «مونجارو» محصول شرکت «الی لیلی» نیز گفته بودند که تجربه مشابهی داشته اند.حالا اما آژانس دارویی اروپا می گوید پس از ماه ها تحقیق و بررسی هیچ رابطه ای میان مصرف این داروها و افزایش افکار خودکشی نیافته است.این یافته ها پس از آن به دست آمد که آژانس دارویی اروپا در ماه دسامبر تحقیقاتی را درباره داروهای حاوی «آگونیست گیرنده GLP-1» آغاز کرد.
کارشناسان در این تحقیقات بر روی داروهایی متمرکز شدند که حاوی «سماگلوتید» یا «لیراگلوتید» بودند. هر دو این ترکیب ها حاوی GLP-1 هستند.آژانس دارویی اروپا با تجزیه و تحلیل نتایج یک مطالعه بزرگ در آمریکا به این نتیجه رسید که ارتباط مستقیمی بین استفاده از سماگلوتید و افکار خودکشی وجود ندارد.نتایج مطالعه دیگری که توسط این آژانس انجام شده نیز ارتباط بین داروهای حاوی GLP-1 و خطر افکار خودکشی را رد کرده است.
هر دو این مطالعات بر اساس داده های پرونده الکترونیکی سلامت بیماران انجام شده است.علاوه بر این، بررسی های اولیه سازمان غذا و داروی آمریکا در ژانویه نیز نشان داد که هیچ ارتباطی بین داروهای حاوی GP-1 و افکار یا اقدام به خودکشی وجود ندارد.آگونیست گیرنده GLP-1 در اصل برای کنترل قند خون در داروی بیماران مبتلا به دیابت به کار می رود. این ماده همچنین هضم را کند و گرسنگی را کاهش می دهد.
ترس از افزایش افکار مرتبط با خودکشی میان مصرف کنندگان برخی داروهای درمان چاقی باعث شده که تنظیم کنندگان با حساسیت بیشتری این موضوع را دنبال کنند. به عنوان مثال، داروی درمان چاقی «آکومپلیا» شرکت «سانوفی» که هرگز تاییدیه آمریکا را کسب نکرد، در اروپا نیز کنار گذاشته شد. تحقیقات نشان داده بود که ارتباطی میان مصرف این دارو و افزایش افکار خودکشی وجود دارد.از این رو نمی توان به صورت مطلق مدعی شد که همه داروهای ضد چاقی فاقد آثار مربوط به افسردگی و عواقب ناشی از آن هستند ….
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "پایان یک تحقیق جنجالی/ آیا داروهای کاهش وزن منجر به خودکشی می شود؟" هستید؟ با کلیک بر روی ورزشی، آیا به دنبال موضوعات مشابهی هستید؟ برای کشف محتواهای بیشتر، از منوی جستجو استفاده کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "پایان یک تحقیق جنجالی/ آیا داروهای کاهش وزن منجر به خودکشی می شود؟"، کلیک کنید.