معرفی داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری در استان یزد
هانسی/یزد شورای نگهبان برای انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری صلاحیت سه داوطلب در استان یزد را تایید کرده است که در این گزارش به ترتیب حروف الفبا به معرفی هر یک از این نامزدها پرداخته شده است.
سه داوطلب تایید صلاحیت برای رقابت در ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری در استان یزد بنا بر اعلام حوزه انتخابیه مرکز استان به ترتیب حروف الفبا شامل «سیدمحمد حسینی نسب»، «سیدمحمود رضا محصل همدانی» و «ابوالقاسم وافی» هستند که مطابق با قانون انتخابات از 25 بهمن ماه فعالیت تبلیغاتی خود را آغاز کرده اند و در این گزارش به معرفی هر کدام از آنها به اختصار پرداخته شده است.
«سید محمد حسینی نسب»
«سید محمد حسینی نسب» فرزند سید احمد در آبان 1333 شمسی در محله خیرآباد یزد در خانواده ای کاملاً مذهبی از سادات حسینی نسب و ذاکرین اباعبدالله الحسین علیه السلام به دنیا آمد.
اقتصاد خانواده ضعیف بود و پدر برای سروسامان بخشیدن به خانواده علاوه بر داشتن افتخار ذاکری جدّش حسین بن علی علیه السلام از هر نوع کسب حلالی چون خرید و فروش جزیی و کشاوزی مختصر دریغ نمی کرد. مادر هم بانویی بسیار متدینه و خانه دار و در عین حال در تامین مخارج زندگی کمک کار پدر بود.
دوران ابتدایی را در دبستان تعلیمات اسلامی زادگاهش گذراند و پس از اتمام کلاس ششم به عنوان شاگرد اول، وارد حوزه علمیه یزد شد و در مدت 5.5 سال از محضر اساتیدی همچون آیت الله علومی، آیت الله علاقبند، آیت الله سید جواد مدرسی و آیت الله سید محمدعلی مدرسی لب خندقی و شهید آیت الله صدوقی خوشه چید.
ایشان در سال 1352 به دستور شهید صدوقی جهت ادامه تحصیل، وارد حوزه علمیه قم شد و از محضر علمای بزرگواری چون آیت الله قافی،آیت الله ستوده، آیت الله اعتمادی، آیت الله سلطانی، آیت الله محمدی گیلانی، آیت الله حسن زاده آملی، آیت الله صدر وآیت الله جوادی آملی، تتمه دروس سطح و فلسفه را فرا گرفت و پس از آن به مدت 20 سال از درس خارج فقه و اصول آیات عظام فاضل لنکرانی، شیخ کاظم تبریزی، شیخ مرتضی حایری و مخصوصا آیت الله عظمی شیخ جواد تبریزی بهره برد.
استاد حسینی نسب از 55 سال دوران طلبگی، حدود 45 سال را به تدریس در حوزه های علمیه قم، یزد و کراچی پاکستان گذرانده اند و هم اکنون نیز در حوزه علمیه یزد به تدریس سطوح عالی، درس خارجِ اصول و فقه و تفسیر قرآن کریم مشغول هستند.
از مهمترین فعالیت ها و مسیولیت ها ایشان می توان حضور مکرر در جبهه های دفاع مقدس جهت آموزش عقیدتی_سیاسی و مدیریت حوزه علمیه در کراچی پاکستان و مدیریت مدرسه علمیه خان یزد به مدت 11 سال نام برد.
«سید محمودرضا محصل همدانی»
حجت الاسلام و المسلمین «سید محمودرضا محصل همدانی» در خرداد ماه سال 1362 در شهر مقدس قم دیده به جهان گشود. پدر وی «سید عبدالوهاب محصل همدانی» از دبیران ریاضی و خوشنام یزدی است که عمر شریف خود را به تربیت فرزندان این مرز و بوم در شهرستان یزد، مهریز، تهران و قم صرف کرد.
حجت الاسلام محصل همدانی علیرغم امکان تحصیل در دانشگاه، در سال 1381 وارد حوزه علمیه مقدسه قم شد و در مدرسه علمیه مبارکه شهیدین شروع به کسب معارف دینی و اسلامی کرد و در سال 1387 برای تحصیل سطوح عالی حوزه، وارد مدرسه تخصصی فقه و اصول امام محمد باقر علیه السلام تحت اشراف حضرت آیت الله العظمی شبیری زنجانی شد و از اساتید فرهیخته آنجا بهره مند شد.
ایشان در سال 1391 وارد درس خارج فقه و اصول شدند و از محضر آیت الله العظمی سید محمود شاهرودی و آیت الله العظمی شب زنده دار و آیت الله العظمی قاینی کسب فیض کردند.
حجت الاسلام محصل همدانی در سال 1394 با تایید و اجازه دو تن از اساتید بزرگ یعنی حضرات آیات عظام شب زنده دار و قاینی، اجازه تدریس در سطوح عالی را کسب کرد.
ایشان در کنار تدریس سطوح عالی حوزه در مدرسه مبارکه فیضیه و دانشگاه جامعه المصطفی العالمیه، در مقطع دکتری رشته فقه و مبانی حقوق دانشگاه قم نیز مشغول به تحصیل است.
احیا و تصحیح تعلیقه سید حسن اشکذری بر کفایه آخوند معروف به «لسان المصنف»، از جمله آثار ایشان است.
«ابوالقاسم وافی یزدی»
آیت الله «ابوالقاسم وافی یزدی» در مهرماه 1314 شمسی در روستای حسین آباد به دنیا آمد، پدرش حاج محمود وافی از کشاورزان باتقوا و مومن یزد و والده ایشان، بانویی متدین و آگاه به مسایل و مهربان و مانوس با بانوان و صبیه مرحوم آیت الله حاج ملا محمد ابراهیم لاری معروف به حاج آخوند طزرجانی بود.
آیت الله وافی در 5 سالگی آموختن قرآن را آغاز کرد و سپس به دبستان و بعد از آن به دبیرستان رفت و با اتمام آن به حوزه علمیه یزد رفت و درس های مقدماتی و بخشی از درس های دوره سطح را در آن حوزه علمیه فراگرفت و اواسط سال 1336 به قم جهت ادامه تحصیل رفت.
پس از ورود به حوزه علمیه قم قسمتی از سطح و سطوح عالی را از محضر بزرگانی همانند آیت الله اشتهاردی، آیت الله صلواتی، آیت الله ستوده و آیت الله العظمی مکارم شیرازی و آیت الله العظمی نوری همدانی و آیت الله مشکینی و آیت الله سیدرضا صدر، آیت الله شهید بهشتی و آیت الله منتظری و آیت الله سلطانی حفظهم الله و اعلی الله مقامهم استفاده کرد.
دروس خارج فقه و اصول را مدتی کوتاه در درس قضا حضرت آیت الله عظمی بروجردی شرکت کرد و پس از محضر آیات عظام حایری، گلپایگانی، امام خمینی، محقق داماد، بهجت و اراکی اعلی الله مقامهم شرکت داشتند و فلسفه و تفسیر قرآن را از محضر مرحوم علامه طباطبایی، آیت الله جوادی آملی، شهید مفتح و آیت الله انصاری شیرازی استفاده کرد.
پس از آغاز نهضت اسلامی حضرت امام، اولین سفر رسمی و تبلیغی ایشان در خرداد 1342 که مصادف با ایام عاشورا بود، به شهرستان همدان انجام گرفت که با توجه به رونق و شکوه خاص مجالس و حساس شدن ساواک به همراه شهید باهنر در روز هفدهم محرم دستگیر و در خانه ای محصور شدند.
پس از تبعید امام به ترکیه و هجرت به عراق، این مبارزات به صورتی متفاوت از گذشته و همراه با مشکلات ساواک همراه بود که در استان های مختلف با فراز و نشیبهایی تا آغاز انقلاب یعنی سال 1357 متوقف نشد.
از مسیولیت های آیت الله وافی پس از پیروزی انقلاب می توان به نمایندگی مجلس شورای اسلامی در دوره اول و دوم از استان یزد، تولیت مسجد مقدس جمکران به مدت 13 سال از ناحیه مقام معظم رهبری، عضو هییت مدیره مرکز خدمات حوزه های علمیه، نماینده مجلس خبرگان رهبری دوره چهارم و پنجم، عضو شورای عالی حوزه های علمیه و عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اشاره کرد.
گفتنی است؛ انتخابات ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در روز 11 اسفندماه سال جاری برگزار می شود و استان یزد یک کرسی برای خبرگان رهبری و چهار کرسی در مجلس شورای اسلامی خواهد داشت.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "معرفی داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری در استان یزد" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، به دنبال مطالب مرتبط با این موضوع هستید؟ با کلیک بر روی دسته بندی های مرتبط، محتواهای دیگری را کشف کنید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "معرفی داوطلبان انتخابات خبرگان رهبری در استان یزد"، کلیک کنید.