کاداستر 98 درصدی اراضی ملی گیلان/ اجرای 280 هزار هکتاری عملیات آبخیزداری

کاداستر 98 درصدی اراضی ملی گیلان/ اجرای 280 هزار هکتاری عملیات آبخیزداری

هانسی/گیلان سرپرست منابع طبیعی گیلان، از اتمام کاداستر 98 درصد اراضی ملی استان و صدور سند تک برگ خبر داد و گفت: هدف از اجرای کاداستر مشخص کردن محدوده اراضی ملی است.

سید مازیار رضوی در گفت وگو با هانسی، وسعت جنگل های گیلان را 564 هزار و 712 هکتار دانست و اظهار کرد: جنگل های گیلان به عنوان میراث ارزشمند هیرکانی ثبت جهانی شده که نشان دهنده اهمیت حفاظت از این جنگل هاست.

وی حفظ، احیا و توسعه جنگل های هیرکانی را نیازمند مشارکت مردم و همکاری همه ارگان ها و دستگاه ها دانست و افزود: متاسفانه به دلایل مختلف از جمله تغییر اقلیم با شیوع آفات و امراض گیاهی در جنگل های هیرکانی مواجه هستیم که از جمله آن بیماری بلایت شمشاد است.

سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان آفت شب پره شمشاد را از دیگر مشکلات این گونه جنگلی مختص هیرکانی دانست و یادآور شد: 70 هزار هکتار از عرصه های جنگلی گونه شمشاد در استان گرفتار این آفت بوده که تاکنون توانستیم 7000 هکتار آن را حفظ کنیم؛ همچنین بذر گونه شمشاد جهت تکثیر و احیا در مرکز بذر آمل نگهداری می شود.

رضوی مقابله با حریق در عرصه های جنگلی را یکی از شاخص های حفاظت از جنگل های هیرکانی دانست و بیان کرد: آتش سوزی در عرصه های جنگلی عمدتا در فصل نامساعد رخ می دهد که شاهد وزش بادهای گرم موسمی و خشکی کف جنگل و کاهش رطوبت هوا هستیم؛ البته بی احتیاطی گردشگران و جنگل نشینان و ساکنان حاشیه جنگل نیز در افزایش حریق ها نقش مهمی دارد.

وی از کاهش 10 درصدی وقوع حریق در عرصه های جنگلی گیلان نسبت به سال گذشته خبر داد و بیان کرد: از ابتدای سال تاکنون 74 فقره آتش سوزی داشتیم.

سرپرست منابع طبیعی گیلان اجرای پروژه های عمرانی در داخل جنگل را یک شاخص منفی دانست و تاکید کرد: در راستای ماده 4 قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و با همکاری بنیاد مسکن استان، اراضی ملی را از طرح های هادی جدا کردیم که کمک خوبی برای روستاییان است.

وی در ادامه به اهمیت آبخیزداری در حفاظت از خاک و جلوگیری از فرسایش اشاره کرد و متذکر شد: در استان گیلان 950 هزار هکتار حوضه آبخیز داریم که در 480 هزار هکتار آن مطالعه انجام شده و برای 280 هزار هکتار آن عملیات آبخیزداری را انجام داده ایم.

رضوی، خاک را بستر پوشش گیاهی دانست و اضافه کرد: هرچقدر عملیات های آبخیزداری اعم از بیولوژیکی، مکانیکی و بیومکانیکی را بیشتر انجام دهیم، از خاک حفاظت کرده ایم و جلوی فرسایش و رسوب و نهایتا سیلاب را گرفته ایم.

وی همچنین از اتمام کاداستر 98 درصد اراضی ملی استان و صدور سند تک برگ خبر داد و گفت: هدف از اجرای کاداستر مشخص کردن محدوده اراضی ملی است و لذا با همکاری اداره کل ثبت اسناد و املاک و دادگستری استان، به زودی برای دو درصد باقی مانده سند کاداستری صادر می شود.

سرپرست منابع طبیعی گیلان در پایان به تعهد 32 میلیون اصله نهال استان در طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت طی بازه زمانی چهار ساله اشاره کرد و متذکر شد: سالانه باید هشت میلیون اصله نهال در گیلان کاشت و داشت شود.

رضوی هدف از اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت را توسعه فضای سبز شهری و صیانت و توسعه جنگل ها دانست و بیان کرد: استان گیلان رتبه اول زراعت چوب در حجم تولیدی و رتبه سوم در سطح زیر کشت را دارد و لذا با مشارکت مردم در توسعه زراعت چوب در اراضی مستثنیات به ویژه گونه صنوبر، می توانیم علاوه بر تحقق طرح کاشت یک میلیارد درخت، مواد اولیه کارخانجات سلولزی را تامین کنیم.

پایان خبر هانسی

آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "کاداستر 98 درصدی اراضی ملی گیلان/ اجرای 280 هزار هکتاری عملیات آبخیزداری" هستید؟ با کلیک بر روی اجتماعی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "کاداستر 98 درصدی اراضی ملی گیلان/ اجرای 280 هزار هکتاری عملیات آبخیزداری"، کلیک کنید.