آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی
آزمایش مهم اولین «واکسن شخصی» برای نخستین بار در جهان در انگلیس در حال انجام است و این واکسن از نوع پیام رسان آر.ان. ای (mRNA) است که در مقابل ملانوما، یکی از مرگبارترین انواع سرطان پوست به کار گرفته می شود.
به گزارش هانسی، «استیو یانگ»، 52 ساله از منطقه استیونج در هرتس بریتانیا که در ماه اوت سال گذشته بخشی از پوست سرش برای مقابله با سرطان جراحی شد، از اولین بیمارانی است که تزریق این واکسن را امتحان می کنند.
بنابر گزارش شبکه خبری بی بی سی، این واکسن طوری طراحی شده است که به سیستم ایمنی بدن او کمک می کند تا هر سلول سرطانی باقی مانده را تشخیص داده و از بین ببرد.
امید می رود که به این ترتیب سرطان او دوباره برنگردد.
در این واکسن که اکنون در مرحله نهایی و سوم آزمایش خود قرار دارد، همان فناوری به کار گرفته شده است که در تولید واکسن های فعلی کووید استفاده می شود.
پزشکان بیمارستان کالج دانشگاهی لندن در کنار آن داروی دیگری به نام پمبرولیزومب ( Pembrolizumab ) با نام تجاری کیترودا (Keytruda) را به بیمار می دهند که همچنین به سیستم ایمنی بدن کمک می کند تا سلول های سرطانی را از بین ببرد.
نشانگرهای ژنتیک
این درمان ترکیبی، ساخته شده توسط شرکت های مدرنا، مرک شارپ و دوهم هنوز به طور عادی از طریق سیستم درمان انگلیس و خارج از رویه آزمایشهای بالینی در دسترس نیست.
متخصصان در برخی از دیگر کشورها از جمله استرالیا، در تلاش هستند تا با امتحان آن بر بیماران، شواهد بیشتری را جمع آوری کنند و بسنجند که امکان استفاده گسترده از آن وجود دارد یا نه.
این واکسن «شخصی» است، به این معنا که با کمک سلول های خود شخص تولید می شود و ترکیب آن متناسب با هر بیمار تغییر می کند.
روش کار واکسن طوری است که با نشانگرها و مشخصات ژنتیکی ویژه فرد و تومور او مطابقت داشته باشد و به این ترتیب بدن را هدایت می کند تا پروتیین ها یا پادتن هایی بسازد که تنها به سلول های سرطانی با همان نشانگرها یا پادگن ها حمله کنند.
«ساخت سفارشی»
دکتر هدرشاو، محقق بیمارستان کالج دانشگاهی لندن گفته است این تزریق قابلیت درمان افراد مبتلا به سرطان پوستی ملانوما را دارد و آزمایش آن روی سرطان های ریه، مثانه و کلیه هم شروع شده است.
او این شیوه را یکی از هیجان انگیزترین درمان هایی دانسته که در مدت طولانی شاهد آن بوده است.
او افزوده اینکه واکسن کاملا به طور سفارشی برای بیمار ساخته شده است، برای بیماردیگری که منتظر دریافت واکسن است، نمی تواند کارگر باشد.
او با شخصی خواندن این واکسن گفته است که این موضوع بسیار فنی است و با دقت برای هر بیمار ساخته می شود.
«واقعا هیجان انگیز است»
بخش بریتانیایی این آزمایش بین المللی روی 60 تا 70 بیمار در هشت مرکز از جمله در لندن، منچستر، ادینبورگ و لیدز انجام می شود.
بیماران مورد آزمایش باید ملانوماهای پرخطرشان را 12 هفته قبل برداشته باشند، تا بهترین نتیجه را بگیرند.
آقای یانگ در حال درمان در لندن است.
او امروز به برنامه رادیو چهار بی بی سی گفت: این آزمایش فرصتی را به من می دهد تا حسی داشته باشم که با یک دشمن بالقوه و نامریی مبارزه می کنم.
به گفته او اسکن ها نشان دادند که او از نظر رادیولوژیک بدنش عاری از سرطان است، ولی هنوز این احتمال هم وجود دارد که سلول های سرطانی در جایی از بدنش پیدا شوند.
او افزوده است به جای اینکه منتظر بنشینم و آرزو کنم که دوباره سلول های سرطانی برنگردند، من این شانس را داشتم که دستکش های بوکس را بردارم و به سراغش بروم.
علایم سرطان پوستی ملانوما
این موسیقدان سالها شاهد یک توده روی پوست سرش بود تا اینکه متوجه شد، سرطان است. به گفته او این یک «شوک بزرگ» برایش بود.
او گفته که دوهفته فقط به این فکر می کرد که «دیگر تمام شد».
او افزوده است که پدرش در سن 57 سالگی به دلیل ابتلا به بیماری آمفیزم (از بین رفتن ویژگی ارتجاعی ریه) جان داد و بر همین مبنا فکر می کرد که جوانتر از پدرش از دنیا خواهد رفت.
علایم شایع سرطان پوست که باید مورد توجه قرار گیرد عبارتند از:
– خال غیرطبیعی جدید
– خال موجود که به نظر می رسد در حال رشد یا تغییر است.
– تغییر یک بخش طبیعی پوست
هرچه که ملانوم زودتر تشخیص و برداشته شود، درمانش راحتر است و احتمال موفقیت درمان هم بیشتر است.
داده های آزمایش های فاز دوم که در دسامبر منتشر شد، نشان داد احتمال مرگ یا بازگشت سرطان بعد از سه سال در افراد مبتلا به ملانوماهای پرخطر که همراه با ایمونوتراپی داروی کیترودا تزریق شده بودند، نسبت به کسانی که تنها دارو دریافت کرده بودند، تقریباً نصف (49 درصد) بود.
دکتر شاو از وجود «امید واقعی» این درمان سخن گفته است که بتواند بازی را عوض کند به خصوص اینکه عوارض جانبی نسبتاً قابل تحملی دارد.
به گفته او این عوارض شامل خستگی و درد بازو هنگام دریافت واکسن است که برای اکثر بیماران بدتر از زدن واکسن آنفلوآنزا یا کووید نیست.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی" هستید؟ با کلیک بر روی پزشکی، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آزمایش اولین «واکسن شخصی» برای نوعی از سرطان روی بیمار انگلیسی"، کلیک کنید.