آلودگی هوای خوزستان؛ هر روز بدتر از دیروز
هانسی/خوزستان هوای اهواز این روزها مثل همیشه پر از آلودگی و دود و غبار است؛ صنایع آلاینده و زمینهای کشاورزی اهواز را محاصره کردهاند و آسمان سیاه با غبارهای ریز و درشت آتشسوزیهای مزارع نیشکر و گازهای سمی همه جای شهر را فرا گرفته است.
هر ساله با فرا رسیدن فصل پاییز و پایداری هوا، اهواز در دم شرجی، آلودگی صنایع، ایستایی هوا، گرد و خاک و دود آتشسوزی مزارع خفه میشود. آلودگی این روزهای اهواز و دیگر شهرهای صنعتی خوزستان در حالی رخ میدهد که هنوز متولیان امر دلیل این آلودگی را مطرح نکردهاند و تنها شب گذشته فعالیت مدرسههای شش شهر خوزستان در نوبت صبح روز شنبه (۲۶ آبانماه) اعلام شد و امروز هم فعالیت مدرسهها در نوبت بعد از ظهر پنج شهر، مجازی شد.
به گزارش هانسی، دو سه هفته پیش دود سنگینی مناطق مختلف شهر اهواز را فرا گرفت؛ دود حتی وارد خانهها شد و بوی سوختگی نفس مردم را در سینهها حبس کرد و بعد از آن هم همچنان کم و بیش هاله سیاهی روی آسمان اهواز باقی ماند.
از روز پنجشنبه (۱۰ آبانماه) آلودگی هوا در اهواز در حدی زیاد شد که دیگر با چشم هم دیده میشد اما در آن روز ایستگاههای سنجش آلودگی هوای سامانه پایش کیفی هوا در دسترس نبودند یا شاخصی نشان داده نمیشد و به همین دلیل در آن روز خبری از میزان آلودگی هوای اهواز و دیگر شهرهای استان خوزستان منتشر نشد با این حال و با پیگیری خبرنگار هانسی از ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان، مشخص نشد دستگاههای ایستگاهها خاموش بودهاند یا یا مشکل دیگری ایجاد شده بود.
آلودگی اهواز و دیگر شهرهای خوزستان از کجاست؟
هنوز مردم اهواز نمیدانند آلودگی این روزها از فعالیتهای نفتی و صنایع است یا در پی آتشسوزی مزارع کشاورزی و مزارع نیشکر. در این شرایط هم تنها مدارس غیرحضوری شدهاند و همچنان دانشجویان و کارمندان باید در این هوای آلوده به دانشگاهها و محل کار بروند.
بنا بر پیشبینی هواشناسی، خوزستان شاید تا نیمه آذرماه هم بارندگی نداشته باشد و در شرایط پایداری هوا و اینورژن، ماندگاری آلودگی هوا بیشتر میشود و آلایندهها باید کنترل شوند تا آلودگی ناشی از اینورژن رفع شود.
هر چند اواخر مهرماه امسال فرهاد قلینژاد معاون محیط زیست انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان در گفتوگو با هانسی از آغاز فعالیت گشتهای بازرسی در خوزستان برای شناسایی صنایع آلاینده فعال در شهر و پسماندسوزی در شهرهای استان خبر داده بود اما گویا این گشتها هم جلودار منابع آلاینده اهواز نشدهاند.
وی افزود: مهمترین دغدغه ما در زمینه آلودگی هوا، سوزاندن گازهای همراه نفت در مشعلها (فلرهای نفتی) در اطراف اهواز و برخی دیگر از شهرها است که به شدت در آلودگی هوای اهواز موثر بوده و منجر به نامطلوب شدن کیفیت هوا شده است.
قلینژاد عنوان کرد: روشهای برداشت نیشکر از دیگر دغدغهها است و باید تلاش شود شرکتهای کشت و صنعت به سمت برداشت سبز بروند؛ اکنون برداشت سبز در خوزستان ۴۰ درصد است و باید به ۵۵ درصد برسد.
بیشتر:
افزایش ۴ برابری فلرسوزی در خوزستان/ همجواری تاسیسات نفت با محلههای مسکونی اهواز
خاموشی «فلرهای نفتی» اهواز؛ فقط یک وعده خاموش
افزایش گازسوزیهای فلرها در خوزستان/ دستور ویژه دادستان برای ۲۵ پرونده زیستمحیطی
ممنوع شدن «مازوتسوزی» در خوزستان را در مجلس پیگیری میکنیم
چرا مازوتسوزی در خوزستان ممنوع نشده است؟
همچنین وی تصریح کرد: بیشترین نگرانی در بخش کشاورزی، در مورد برداشت شلتوک است؛ با توجه به نوع احتراق ناقص در مزارع و جهت حرکت دود به سمت منازل مسکونی، نگران هستیم در پایان آبانماه و اوایل آذرماه شاهد آتشسوزی مزارع کشت برنج باشیم. در این زمینه از هماکنون اخطاریهها صادر شده است و از کشاورزان خواستهایم از سوزاندان بقایای مزارع خودداری کنند و جهاد کشاورزی هم باید همکاری کند.
معاون محیط زیستی انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: با توجه به خروج نفت، گازسوزیهای فلرها در حال افزایش است و در این زمینه نگرانی شدیدی داریم. همچنین باید نیروگاهها در زمستان به سمت سوخت جایگزین نروند و توزیع سوخت استاندارد نیز در خوزستان انجام شود.
قلینژاد در خصوص دستگاههایی که در انجام وظایف خود برای کنترل آلودگی هوا ترک فعل داشتهاند، گفت: پروندههای قضایی مهم مربوط به صنایع مربوط به واحدهای متفرقه مثل کارخانههای آجر، معادن شن و ماسه، کارخانههای سیمان و صنایع پتروشیمی هستند که در زمینه فاضلاب و هوا ترک فعل داشتهاند.
وی بیان کرد: از ۲۵ شهرداری خوزستان به دلیل پسماندسوزی در لندفیلها شکایت شده است. شهرداریها مکلف شدند از محل عوارض آلایندگی، لندفیلها را ساماندهی کنند و در این زمینه برخی پروژهها در حال انجام است.
معاون محیط زیستی انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان گفت: تحت هیچ شرایطی نباید در لندفیلها پسماندسوزی داشته باشیم زیرا منجر به تولید گازهای خطرناک و سرطانزا میشود.
مازوتسوزی در خوزستان؛ آری یا نه؟
پس از آن ۱۶ آبانماه بود که محمدجعفر قائم پناه معاون اجرایی رئیس جمهور از توقف مازوتسوزی در سه نیروگاه در اراک، کرج و اصفهان خبر داد این در حالی است که حرفی از توقف مازوتسوزی در نیروگاه «رامین» در اهواز که یکی از آلودهترین کلانشهرهای کشور است، زده نشد.
پس از اعتراض خوزستانیها به عدم توقف مازوتسوزی در این استان، قلینژاد معاون محیط زیستی انسانی ادارهکل حفاظت محیط زیست خوزستان ۲۲ آبانماه گفت: در تلاش هستیم در کارگروه ملی هوای پاک که هفته آینده که در سطح ملی برگزار میشود، نیروگاه رامین نیز جزو نیروگاههای استثنا در سوخت جایگزین اعلام شود.
ادامه فلرسوزی در خوزستان در روز روشن
سید محسن موسویزاده نماینده اهواز در مجلس شورای اسلامی نیز با با بیان اینکه به نظر نمیرسد جمعآوری فلرها بنا بر برنامهریزی انجامشده تا سال ۱۴۰۴ تمام شود،گفت: وزارت نفت باید هر چه سریعتر جمعآوری فلرهای نفتی در محدوده شهر اهواز را به نتیجه برساند.
وی گفت: با فعالیت این فلرها در خوزستان هر روز شاهد آلودگی هوا هستیم. علاوه بر فعالیت فلرها، وقوع گرد و غبار، سوزاندن مزارع و آتشسوزی زبالهها مزید بر علت شدهاند و آلودگی هوا در خوزستان دو چندان شده است. در این شرایط همه باید دست به دست دهند تا این مساله و تبعات آن کاهش یابد.
با وجود همه این هشدارها و حرف و حدیثها، همچنان هر ساله شاهد آلودگی هوای خوزستان به ویژه در شهرهای بزرگ صنعتی هستیم؛ فعلا مردم اهواز محکوماند به نفس کشیدن آلودگیهای نفتی و کشاورزی و دود و خاک و انواع آلایندههای محسوس و نامحسوس.
پایان خبر هانسی
آیا شما به دنبال کسب اطلاعات بیشتر در مورد "آلودگی هوای خوزستان؛ هر روز بدتر از دیروز" هستید؟ با کلیک بر روی استان ها، اگر به دنبال مطالب جالب و آموزنده هستید، ممکن است در این موضوع، مطالب مفید دیگری هم وجود داشته باشد. برای کشف آن ها، به دنبال دسته بندی های مرتبط بگردید. همچنین، ممکن است در این دسته بندی، سریال ها، فیلم ها، کتاب ها و مقالات مفیدی نیز برای شما قرار داشته باشند. بنابراین، همین حالا برای کشف دنیای جذاب و گسترده ی محتواهای مرتبط با "آلودگی هوای خوزستان؛ هر روز بدتر از دیروز"، کلیک کنید.